Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un test rapid de coronavirus, care oferă rezultatul în 5 minute, aprobat în SUA

32
28 Mar 2020 11:23:02
Autor: Cristina Ene
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Laboratoarele Abbott au transmis vineri că au obţinut aprobare pentru producerea în masă a unui test rapid pentru coronavirus care poate da rezultate în câteva minute: acesta poate fi folosit în cabinetele medicilor, clinici cu servicii de urgenţă şi spitale.

FDA a autorizat punerea pe piaţă a noului test rapid în cadrul unei legislaţii pentru autorizarea în situaţii de urgenţă. Acesta poate fi folosit şi de medici individuali în cabinete şi centre de servicii comunitare. Pentru început 150.000 de teste vor fi distribuite în toată ţara.
 
Abott a transmis că va începe distribuirea testului săptămâna viitoare şi va produce până la 50.000 de teste pe zi începând din aprilie. Lunar se va ajunge la 5 milioane de teste.
Compania a primit anterior aprobare pentru un alt sistem de diagnostic care poate prelucra un număr mai mare de probe zilnic, dar rezultatele nu sunt atât de rapide.
 
„Se poate obţine un rezultat pozitiv în 5 minute şi un rezultat negativ în 13 minute. Pacienţii aşteaptă practic rezultatul în clinică”, a declarat vicepreşedintele pentru dezvoltare şi cercetare de la Abbott.

Testul molecular identifică fragmente ale genomului virusului care pot fi detectate în cinci minute dacă virusul e prezent în concentraţie mare. O analiză minuţioasă pentru a exclude cu certitudine infecţia cu coronavirus poate dura până la 13 minute, a spus acesta citat de Bloomberg.

Tehnologia este construită pe baza platformei de testare a laboratoarelor Abbott, ID Now, disponibilă în peste 18.000 de centre din toată ţara. Sistemul este portabil şi poate fi instalat oriunde, dar va fi trimis cu prioritate la secţiile de urgenţă ale spitalelor, clinicilor şi cabinetelor comunitare.

SUA au avut dificultăţi cu asigurarea testării mai ales după ce testele iniţiale ale Centrelor pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor au avut defecte de fabricaţie. După izbucnirea unor focare epidemice extinse în New York, California, Washington şi alte state, SUA au făcut apel la marile companii comerciale pentru teste diagnostice.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Ion Tamis
28.03.2020, 11:45:23

Testul fiind aprobat de o superexigenta institutie guvernamentala ca Food and Drug Administration, fie si in regim de urgenta, exista garantia ca ne aflam in fata unei realizari serioase, in niciun caz de genul chinezariilor testate in Italia, cu o rata de succes de 30%. Sa speram ca se confirma, inca o data, ca "Americanul la nevoie se cunoaste"!

0 (4 voturi)
silent warrior
28.03.2020, 11:46:57

Tot America e fruncea , cum necum. Aia nu dorm noaptea sa gaseasca solutii , su stau si se smiorcaie ca europenii.

-1 (3 voturi)
foarte atent
28.03.2020, 11:54:19

cum ma, americanii ?! nu cred, eu am vazut stiri si troli de pe aici cu comentarii cum ca Rusia e cea mai cea ! ca SUA a ajuns de tot prapadul si ca rusii sunt cei mai bine organizati si cei mai buni la toate ! e adevarat, sunt cei mai buni in omuleti verzi si exterminarea popoarelor! ce e al lor, e pus deoparte !

0 (2 voturi)
Cristian saileanu
28.03.2020, 12:12:45

dati dracu americanii astia...

0 (2 voturi)
mindrescu costel
28.03.2020, 12:30:45

bravo ! dar materialul de lucru e chinezesc daca nu erau omuletii cu ochi oblici ce mai descopereau americanii ??? asa ca o mica contributie au si chinezucii la afacerea asta

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (32)