Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Varianta Omicron: SUA închid frontierele pentru călătorii care vin din opt ţări din Africa australă

8
26 Nov 2021 21:45:38
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Statele Unite au anunţat vineri închiderea frontierelor pentru călătorii care vin din opt ţări din Africa australă ca răspuns la apariţia variantei Omicron a Covid-19, potrivit AFP.

Sosirea pe teritoriul american va fi înterzisă începând de luni persoanelor care vin din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic şi Malawi, a declarat un înalt responsabil american. Doar cetăţenii americani şi rezidenţii permanenţi în SUA vor fi autorizaţi să intre în ţară, a precizat el. 
 
Această decizie, luată în urma măsurilor similare anunţate în special de ţări europene, intervine în momentul în care preşedintele american Joe Biden tocmai a deschis la începutul lui noiembrie frontierele pentru toţi călătorii, cu condiţia să fie vaccinaţi pentru Covid, după 20 de luni de restricţii. 
 
„Această măsură a fost impusă din precauţie, în contextul noii variante a Covid-19 care circulă în Africa australă”, a explicat responsabilul american jurnaliştilor. 
 
„Cercetătorii noştri şi oficialii din sănătatea publică lucrează rapid pentru a afla mai multe despre această variantă”, a adăugat acesta. „Preşedintele Biden a promis că va lua toate măsurile necesare pentru a asigura sănătatea americanilor şi pentru a învinge pandemia, iar această măsură a fost recomandată de experţii medicali din guvernul SUA şi de echipa responsabilă cu Covid-19”, a spus el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Brave.com
26.11.2021, 22:18:58

Thanks a lot antivaxxers... here we start again ...

+6 (12 voturi)
Bat
27.11.2021, 07:31:46

Incalzirea globala odata pornita nu cred ca are cum sa se opreasca . Nu zic ca nu e posibil , pentru ca in cazul cetatii Ninice de exemplu s-a oprit , dar in cazul de azi Lumea nu face ce au facut cei din Ninive . Deci incalzirea globala va fi din ce in ce mai mare

-7 (9 voturi)
ion ion
26.11.2021, 23:54:23

"care vin din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic şi Malawi," Cum se poate sti ca o persoana vine din Eswatini , daca zboara via Amsterdam??????

0 (2 voturi)
Laura S. Dancovici
27.11.2021, 08:46:56

Glumesti, nu? Dupa stampilele de intrare/iesire din tara de pe pasapoarte si din listele de pasageri ale tuturor zborurilor (computerizate), care - evident - pot fi zboruri directe, sau cu escala, sau zboruri diferite, etc.

ion ion
27.11.2021, 13:05:35

Glumesti, nu? Nu neaparat. In Canada la un moment dat erau restrictionate zborurile din India si toti indienii veneau prin Doha, fara probleme.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările