Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Vasul de croazieră la bordul căruia se află o suspectă de Ebola a revenit în Statele Unite

0
19 Oct 2014 15:39:57
Autor: Mediafax
Nava de croazieră Carnival Magic FOTO AP
Nava de croazieră Carnival Magic FOTO AP

Vasul de croazieră american la bordul căruia este o pasageră care a gestionat mostre cu Ebola a revenit duminică în Statele Unite, autorităţile dând asigurări că este improbabil ca angajata medicală să aibă febră hemoragică, relatează ABC News.

Nava de croazieră Carnival Magic a revenit duminică dimineaţă în Portul Galveston, situat în statul Texas.

Autorităţile federale americane au dat asigurări că este improbabil ca femeia care a gestionat mostrele cu Ebola să fi luat virusul, precizând că aceasta oricum nu reprezintă niciun risc dat fiind că nu are simptome şi este în carantină.

O mostră cu sânge al suspectei de Ebola a fost luată cu un elicopter de la bordul navei şi va fi analizată la un laborator din Austin.

Autorităţile din Mexic şi Belize nu au permis intrarea navei de croazieră Carnival Magic, astfel că vasul a revenit cât s-a putut de rapid în Statele Unite.

La bordul vasului de croazieră Carnival Magic, care a navigat în Caraibe, este o asistentă medicală din Dallas care a gestionat mostre ale unui pacient bolnav de Ebola. Asistenta medicală a plecat în croazieră din Galveston (Texas), pe 12 octombrie. Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) a dat asigurări că asistenta nu a avut contacte directe cu pacientul liberian Thomas Eric Duncan, decedat de Ebola în Texas, manipulând mostre de analize ale acestuia. Angajata nu prezintă simptome de Ebola. "Asistenta a rămas în mod voluntar în cabina navei", a comunicat Administraţia de la Washington. Vasul de croazieră Carnival Magic are aproximativ 4.000 de pasageri şi peste 1.000 de membri ai echipajului.

Paza de Coastă a Statelor Unite, a anunţat că asistenta medicală aflată în carantină la bordul vasului de croazieră american Carnival Magic nu are Ebola, scrie „ Los Angeles Times“.

O mostră cu sânge al suspectei de Ebola a fost luată cu un elicopter de la bordul navei şi a fost analizată la un laborator din Austin.

Jim Berra, purtătorul de cuvânt al companiei Carnival, a anunţat că analizele pentru eventuala depistare a virusului Ebola au ieşit negative.

Asistenta medicală a coborât de la navă în Portul Galveston şi a plecat cu soţul ei spre Dallas.

Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările