Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Veste gigantică pentru Iohannis şi Dăncilă: se ridică vizele pentru polonezi

15
5 Oct 2019 20:33:00
Lulea Marius Dorin
Iohannis în cadrul întâlnirii cu Trump şi  de la care a plecat tot cu vize pentru români.
Iohannis în cadrul întâlnirii cu Trump şi  de la care a plecat tot cu vize pentru români.

O veste extraordinară a fost dată de către administraţia prezidenţială americană: polonezii vor putea intra în SUA fără viză, adică fără a mai fi trataţi precum cetăţeni europeni de mâna a doua. Asta în ciuda isteriei media promovate în România cu privire la extremismul polonezilor şi despre cât de rău sunt ei văzuţi ei prin lume.

Asta înseamnă să te respecţi şi să îi respecţi pe cei care te-au votat. Acum ceva zile trei prezidenţiabili au fost simultan în SUA: Iohannis, Dăncilă şi Barna. Cei mai buni dintre cei mai buni. Au făcut un joc de imagine specific candidaţilor pentru diferite posturi cu greutate din România, cu gândul că postul de "valeţi" îi prinde bine.

Pe de cealaltă parte Polonezii şi-au văzut de treburile lor şi nu de critica primită din afara Ţării. Discursul, dar şi politica naţionalistă, nu doar că nu le-a făcut rău, dar iată că este şi respectată. Vorba aceia: dacă nu te respecţi tu pe tine, atunci nu poţi cere altora să facă acest lucru.

În timp ce polonezii îşi văd de treabă, de la Bucureşti nu sunt deloc semne bune.

Marele merit al unei deplasări recente în SUA a fost semnarea a  nu ştiu cărui acord cu privire la restricţionarea participanţilor la implimentarea tehnologiei 5G, pe modelul: să nu te asculte unii, ci ceilalţi.

Vestea primită de polonezi mă aşteptam să fie una cu care venea cel puţin unul din prezidenţiabili din SUA... dar de unde: dacă tu nu te respecţi, atunci nimeni nu o va face.

De ce este vestea gigantică pentru Iohannis şi Dăncilă? Pentru că dacă peste patru milioane de români au fugit din cauza sistemului pe care ei îl reprezintă, alte câteva milioane, care ar fugi mâncând pământul în SUA, mai au de aşteptat, adică de plătit impozite ca să aibă ei de plimbări gratuite.

În fine, bravo polonezilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Utilizator Adevărul
5.10.2019, 20:58:41

Comentariu considerat abuziv.

Stan Toma
5.10.2019, 21:07:01

Nu avem vreo banală ca ionhaus tine cu românia și românii. El colectează sepci .

+3 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.10.2019, 21:26:33

Titularul politicii externe si a relatiilor internationale Klaus Iohannis e o nulitate ca politician si caracter si toti sefii de stat si guvern il trateaza ca atare..! Nicicand interesele Romaniei si romanilor nu au fost mai ..tradate decat in cei 4 ani 10 luni de cand impostorul asta cu vadite sentimente anriromanesti si antinationale a fost plantat la Cotroceni ca sa apere intersele multinationalelor si ale guvernelor straine si nicidecum ale Romaniei si romanilor..! Asa se face ca in cei 4 ani 10 luni de ”regim Iohannis” Romania a ajuns ”ultima gaina” UE..!

0 (4 voturi)
Iosiv Varga
5.10.2019, 21:07:08

Trump are informatia ca polonezii nu vor sa invadeze SUA ,spre deoserbire de cei peste 4 milioane de romani ,care fug din patrie ... Apoi cei trei mari ai Romaniei au fost la INALTA POARTA nu pentru ridicarea vizelor ci pentru scaunul de presedinte!Romanii -valahi,moldoveni ,munteni secole intregi mergeau cu miloaga la POARTA OTOMANA,ba la BUDAPESTA,ba la VIENA pentru sprijin ca sa primeasca numirea de domnitor! Obiceiul secular nu sa schimbat,doar locul de pelerinaj ISTAMBUL..BUDAPESTa..VIENA..MOSKOVA ..acum a venit randul VASHINGTONULUI! oare cine urmeaza si unde se vor mai ploconii si cersii domnitorii-presedintii Romaniei?

-1 (5 voturi)
Iosiv Varga
5.10.2019, 21:13:22

Aliatul strategic ne-a mai tras o palma -daca mai era cazul! Deci alianta bla bla bla ,dar romani voi ramaneti acolo la rangul doi..trei ..,dar cumparati-ne armele ca avem nevoie de bani!E limpede ,nu ?

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările