Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO  Momentul intervenţiei unuia dintre ofiţerii de poliţie din Atlanta în urma căreia un alt bărbat de culoare a murit

39
14 Jun 2020 12:30:03
Autor: Cristina Ene
Protestatari confruntă poliţia din Atlanta după moartea unui bărbat de culoare care s-a opus arestării FOTO EPA-EFE
Protestatari confruntă poliţia din Atlanta după moartea unui bărbat de culoare care s-a opus arestării FOTO EPA-EFE

Vineri noapte, Rayshard Brooks, un bărbat de culoare de 27 de ani, a fost împuşcat mortal în timpul unei arestări în parcarea unui restaurant drive-in din Atlanta, capitala statului american Georgia. Poliţia din Atlanta a publicat înregistrarea de pe camera de corp a unuia dintre ofiţerii care au intervenit la faţa locului.

Rayshard Brooks, un bărbat de culoare de 27 de ani, a fost împuşcat mortal de un ofiţer de poliţie din Atlanta vineri noapte pe calea de acces drive-in a restaurantului fast-food Wendy, între timp incendiat de protestatarii care au reacţionat în urma incidentului. 
 
Poliţiştii au fost chemaţi de clienţii restaurantului după ce acesta adormit în maşină, blocându-le accesul. Brooks avea alcoolemie în sânge şi s-a opus arestării, fiind rănit în timpul unei încleştări în care la un moment dat Brooks a îndreptat o armă taser asupra unuia din cei doi ofiţeri. Brooks a murit la spital. 
 
Poliţia din Atlanta a publicat clipul care surprinde intervenţia ofiţerului Devin Bronsan. Acesta are un dialog cu Brooks care spune că nu s-a simţit bine, de aceea a parcat acolo, recunoscând că a băut şi acest lucru l-a determinat să rămână în acea parcare. Ofiţerul îi cere să fie acord cu un test de alcoolemie, moment în care Brooks încearcă să spună că nu înţelege despre ce e vorba, continuând să-i vorbească despre fiica sa şi problemele sale, dar în cele în urmă cooperează. Brooks e liniştit până când ofiţerul încearcă să-l încătuşeze şi izbucneşte o luptă.
 
 
Un alt video surprinde momentul confruntării între poliţişti şi Brooks:
 
 
 
Departamentul poliţiei din Atlanta a făcut publice numele şi fotografiile celor doi ofiţeri care au intervenit la incident.
 
Devin Bronsan, a fost angajat pe 20 septembrie 2018, în timp ce Garrett Rolfe a fost angajat pe 24 octombrie 2013, potrivit comunicatului poliţiei. Bronson a fost transferat pe un post administrativ, iar Rolfe, cel care a tras asupra lui Brooke, a fost concediat.
 
Cel puţin 36 de oameni au fost arestaţi după ce restaurantul Wendy a fost incendiat de protestatari. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi a închis o autostradă.
 
Şeful poliţiei din Atlanta a demisionat din dragoste pentru oraş şi departamentul de poliţie.
 
Avocatul victimei care are are 4 copii a declarat că ofiţerii aveau şi alte opţiuni în timpul arestării,, iar taserul nu este o armă mortală. Brooks este surprins pe camere îndreptând un taser asupra unuia din poliţişti înainte să fie împuşcat mortal.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

Michael Michael
14.06.2020, 12:56:05

Politistul profesionist. Dar este alb. Automat rasist! Negrul, discriminat desigur, refuza sa se supuna, desi recunoaste ca a baut. Apoi il ataca pe politist, care in legitima aparare il impusca. Mare greseala! Trebuia sa il pazeasca pana se trezea din somn si elibera aleea. Apoi NEGRII incendiaza restaurantul! Iar sefa politiei,demisioneaza din "dragoste pentru oras si departament" dupa ce in prealabil il concediaza pe politistul alb care si-a facut datoria. Chiar nimenu nu remarca absurdul situatiei?

+9 (23 voturi)
Dan Petru
14.06.2020, 13:11:03

Va rog sa reformulati. Se spune "protestatarii pasnici, animati de cele mai profunde idealuri si valori, au decis sa incendieze ..." In traducere : de acum inainte orice proprietar de restaurant care va mai chema politia (indiferent de motiv) isi va vedea afacerea distrusa. Progresism pe paine !

+7 (19 voturi)
Ratacitul
14.06.2020, 14:00:40

Politistul a actionat destul de bine pana in momentul cand a incercat sa-i puna catusele. Aici a procedat destul de neprofesional si au manifestat o lipsa abilitati de a lucra in echipa. Presupun ca s-au incalcat multe regulamente interne, trebuie sa fie destule proceduri cum corect se pun catusile unui infractor neinarmat de catre o echipa din 2 politisti. Daca acesta lua pistolul in loc de tizer sitiuatia era mai critica, se putea junge la un om beat inarmat pe strada care a impuscat 2 politisti si nu are nimic de pierdut. Cel mai rau este ca infractorul era destul de receptiv si putea fi usor convins sa fie dus la sectia de politie.

+2 (14 voturi)
radu bradeanu
14.06.2020, 13:25:17

Toți infractorii de genul acesta trebuiesc exterminați iar incendiatorii să plătească daune pe viață .

-1 (11 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
14.06.2020, 13:53:37

Incet, incet "se separa apele" in SUA, in sensul ca informatiile devin mai pertinente, mai usor de digerat. Cu exceptia unor devieri de stanga sau de dreapta, cetateanul american poate sa discearna (inca) adevarul de minciuna. Iar manifestatiile astea exagerate impotriva politiei si a statului in general nu fac bine nici unui partid. Sunt foarte mirat de atitudinea celor din partidul democrat. Nu stiu ce calcule isi fac ei pentru alegerile care se apropie, dar efectiv parca n-ar fi americani. Parca ar fi mexicani. Numai acolo se punea de-o revolutie la fiecare 6 luni.

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (39)

Modifică Setările