Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Anchetă la New York după ce două maşini de poliţie intră în mulţime la o manifestaţie în memoria lui George Floyd

18
31 May 2020 13:54:30
Autor: News.ro

Imagini filmate la o manifestaţie în memoria lui George Floyd la New York surprind o maşină de poliţie care intră în mulţime, o scenă care a avut loc în cartierul Brooklyn, la intersecţia Flatbush Avenue cu St. Mark’s Street.

Scena a fost surprinsă în două înregistrări video, sâmbătă, din două unghiuri diferite.
 
 Imaginile surprind un prim vehicul de poliţie care pare blocat în mijlocul drumului, huiduit şi în care se arunca cu obiecte.
 
Poliţiştii de la bord încearcă să îi determine pe manifestanţi să se dea înapoi. Câteva momente mai târziu, o a doua maşină de poliţie soseşte la faţa locului şi se opreşte în dreapta primeia, după care accelerează, cu sirena urlând, către mulţime.
 
Scena a provocat numeroase reacţii, inclusiv în rândul politicienilor. ”Ei ar fi putut să-i omoare. Nu ştim câţi au fost răniţi. Nimeni nu trebuie să intre cu SUV-ul în mulţime”, a deplâns ulterior o aleasă democrată în Camera Reprezentanţilor, Alexandria Occasio-Cortez.
 
Primarul New Yorkului a luat la rândul său cuvântul, pentru a-i apăra pe poliţişti. ”Eu nu-i vor învinovăţi pe poliţiştii care încercau să facă faţă unei situaţii absolut imposibile”, a declarat Bill de Blasio.
 
”În primul rând oameni care veneau către această maşină de poliţie sunt cei care au făcut o alegere proastă şi care au creat o situaţie de nesusţinut. Aş fi preferat ca ofiţerii să găsească altă abordare, însă să începem cu începutul. Manifestanţii din această înregistrare video au acţionat prost înconjurând maşina poliţiei. Punct”, a declarat el.
 
O anchetă cu privire la acest incident este în curs, potrivit CNN.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Tomescu Tom
31.05.2020, 15:04:57

Corect ! Au tot dreptul să protesteze pașnic ..dar dacă acționează violent , distrug proprietăți ..vandalizează.. practic poliția este îndreptățită să acționeze dur ... nicidecum oferindu-le panseluțe huliganilor ...

+3 (11 voturi)
Utilizator Adevărul
31.05.2020, 15:38:29

Comentariu considerat abuziv.

MAMA
31.05.2020, 15:50:21

negrofilia e in crestere in Romania

-5 (9 voturi)
_Turbatu_
31.05.2020, 15:17:50

Cu masina de politie???? Bha da' prosti is. Eu bagam tancurile Abrams.

0 (12 voturi)
Sorin Constantin
31.05.2020, 15:38:36

@ _Turbatu_...păi dacă sTrump ar scoate tancuri Abrams pe străzi, împotriva civililor care protestează, asta ar însemna ca Rusia și RP China să ceră ONU, dreptul să intervină pentru apărarea drepturilor populației civile, și vor aduce și psihiatri, din UK și din Germania, care vor constata că sTrump e nebun de legat, de băgat în cămașă de forță și apoi într-o cușcă.

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările