Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Clipuri tulburătoare surprind antrenamentele miliţiei ce a plănuit răpirea guvernatoarei din Michigan

17
20 Oct 2020 18:26:26
Autor: Cristina Ene
Oficialii federali au publicat clipuri cu antrenamentele miliţiei care a plănuit răpirea guvernatoarei statului Michigan FOTO captură You Tube
Oficialii federali au publicat clipuri cu antrenamentele miliţiei care a plănuit răpirea guvernatoarei statului Michigan FOTO captură You Tube

Curtea federală din oraşul Grand Rapids, statul Michigan, a făcut publice dovezi ale complotului de asasinat la adresa guvernatoarei democrate a statului, între care şi clipuri de antrenament al grupului miliţiei inculpat în acest caz, relatează Huffpost.

Şase membri ai unei miliţii din Chicago sunt acuzaţi că au plănuit răpirea guvernatoarei  Gretchen Whitmer alături de alţi complici pe care au urmărit-o la casa de vacanţă, după ce iniţial se gândiseră la un atac mai amplu în care să ia ostatici la clădirea legislativului din acest stat. La sfârşitul lunii aprilie, protestatari s-au adunat la clădirea Capitoliului şi au încercat să intre în sala unde erau dezbătute noi măsuri de combatere a pandemiei COVID-19. După deconspirarea complotului, în presă au apărut fotografii cu doi complici ai grupului stând de pază înarmaţi în galeria Capitoliului.
 
Clipurile arată bărbaţi în echipament militar simulând trageri la ţintă şi testând diverse arme de foc, dar şi un pistol cu electroşocuri. Avocatul apărării a susţinut la audierile preliminare de săptămâna trecută că nu au fost decât discuţii în vânt. 
 
Potrivit mărturiilor agenţilor FBI, care s-au infiltrat în grup, bărbaţii, nemulţumiţi de restricţiile anti-COVID-19 ale guvernatoarei, o numesc tiranică şi discută despre „înhăţarea” ei. Aceştia voiau să grăbească operaţiunea pentru a-şi executa planul înainte de alegeri, iar la momentul în care au fost arestaţi comandaseră explozibili pentru a arunca în aer un pod din apropierea casei guvernatoarei ca formă de diversiune.
 
Filmările surprind şi un discurs îndreptat împotriva „Infractorilor din guvern” al unuia din inculpaţi, Brandon Caserta.
 
 
Dacă „treaba se întâmplă, îţi spun că scot din joc câţi ticăloşi îmi încap pe mână. Pe toţi, frate. Sunt sătul să fiu jefuit şi înrobit de stat..ei sunt inamicul. Punct”.
 
După un marş de campanie al lui Trump în Michigan, sâmbătă, în care mulţimea a strigat în cor „Închideţi-o”, referindu-se la restricţiile impuse de guvernatoare, iar preşedintele a repetat îndemnul, Whitmer a reacţionat pe Twitter condamnând faptul că „este aceeaşi retorică care au pus viaţa mea, a familiei şi altor oficiali guvernamentali în pericol, în timp ce noi încercăm să salvăm vieţile americanilor”.
 
 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Index 4.2.2
20.10.2020, 20:13:47

Doamnelor si domnilor, grupul de gunoaie albe ca si cei ce planuiau rapirea guvernatoarei, il sustin pe Guzganul Rozaliu! Punct.

-1 (9 voturi)
Grumpy Lemmy
20.10.2020, 20:55:18

Sunt anarhiști asociați cu teroriștii blm și antifa. Nicio treabă cu Trump.

-2 (8 voturi)
Index 4.2.2
21.10.2020, 04:48:01

ti-am dat un minus, da sa stii , spre binele tau, ca nu ai habar pe ce Lume traiesti!meri si vezi doctoru, poate te ajuta!

-3 (3 voturi)
ana_
21.10.2020, 01:10:54

„discuţii în vânt” Și judecătorii ar putea „discuta în vânt” despre pedeapsa pe viață pentru infractori. Discuții…

0 (2 voturi)
mocanu gheorghe
21.10.2020, 02:48:47

Sunt vai de capul lor,traiesc in niste baraci ruginite,soioase.pline de igrasie,cum nici in cele mai prapadite sate din Rpmania nu vezi,fara dinti in gura dar cheltuiesvc mii de $ pe arme.Sunt niste frustati inculti si analfabeti,niste ratati lasi,jalnici,care isi inchipuie ca o arma le da "autoritate"desi ei nu stiu ce inseamna asta.Daca nu au nimic in cap,la fel restul trumpanzeilor,macar sa aiba ceva in mana.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările