Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un comandant american îi apără pe mileniali: „Ar trebui să-i vedeţi cum luptă în Afganistan“

8
21 May 2019 13:25:11
Autor: Ştefana Radu
William McRaven
William McRaven

Mulţi oameni privesc milenialii drept o generaţie slabă şi superficială, care consideră că i se cuvine totul şi care nu pare capabilă fizic sau mintal să intre în serviciul militar. Însă amiralul american în retragere William H. McRaven este de altă părere, scrie Business Insider.

McRaven, fost şef al Comandamentului de Operaţiuni Speciale şi arhitectul raidului din 2011 care l-a omorât pe Osama bin Laden, a apărut la un jurnal CBS, luni, pentru a promova noua sa carte „Poveşti de pe mare: Viaţa mea în Operaţiunile Speciale“.
 
Însă în timpul emisiunii, legendarul comandant a apărat milenialii, despre care gazda CBS a spus că „nu sunt cunoscuţi pentru rigoare şi curaj“.
 
„Probabil că sunt cel mai mare fan al milenialilor pe care îl veţi cunoaşte vreodată“, a spus McRaven. „Criticii spun milenialii sunt slabi şi răsfăţaţi şi consideră că li se cuvine totul. Dar eu vă răspund: înseamnă că nu i-aţi văzut într-un schimb de focuri în Afganistan“.
 
„Aceasta este o generaţie fantastică şi oricine este îngrijorat de viitorul SUA, nu cred că ar trebui să facă asta“, a adăugat el.
 
Mai multe studii susţin că generaţia milenialilor, născută în anii '80, '90 şi 2000, cunoscută şi sub denumirea de generaţia Y, se distinge prin narcisism şi prin dezvoltarea unui puternic cult al propriei personalităţi. Mai mult, generaţia Y pune mai mare accent pe bunuri materiale, imagine şi faimă, lăsând la coada intereselor concepte precum comunitatea sau mediul, arată o cercetare publicată în „Journal of Personality and Social Psychology“.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

MadWolf
21.05.2019, 15:40:42

Ar fi de plans, daca n-ar fi de ras: adica tampitul asta cu numar de circumvolutiuni egal cu numarul treselor considera ca putinii care au fost selectionati pentru joburi in armata SUA (si care prezinta o agresivitate nativa substantial mai mare decat restul populatiei) sunt acelasi lucru cu marea majoritate a tinerilor din ziua de azi, care trag cu pusca cel mult din spatele tastaturii, catre un inamic virtual. Minte de Mos Teaca si de soldatul Svejk.

+1 (3 voturi)
Namalas Salaman
21.05.2019, 18:57:33

Ai dreptate. Vai, ai dreptate. Mă uit la tinerii din ziua de azi, cu șireturile desfăcute, cu cultură ”google”, vorbesc toți engleză și singura lor preocupare e să câștige bine și să se distreze la fel de bine. E o lume în disoluție.

0 (2 voturi)
_Turbatu_
21.05.2019, 19:23:25

Pai si ce-i rau in a castiga bine?

+1 (1 vot)
Namalas Salaman
21.05.2019, 19:37:27

”Câștigi mult”, am vrut să spun. Să ”câștigi bine” e o subtilitate pe care o înțelegi doar cu înțelepciunea senectuții. Tinerii de azi sunt sclavii vechilor piramide. Atunci munceau pentru bere, carne și pâine, acum muncesc pentru mașină de serviciu, bonus la stomatolog și la sală și bani de concediu, două săptămâni pe an.

+1 (1 vot)
_Turbatu_
21.05.2019, 23:01:10

Eu in cea mai mare parte sunt de acord cu parerea ta. Dar ce alternativa propui?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)