Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Donald Trump la Conferinţa conservatorilor: „Nu formez un partid nou. Avem Partidul Republican“

39
1 Mar 2021 08:59:04
Autor: Viorica Marin
Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump Foto EPA EFE
Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump Foto EPA EFE

Fostul preşedinte Donald Trump nu a exclus posibilitatea de a candida în 2024, în prima sa apariţie publică de când a părăsit Casa Albă, un discurs pronunţat în cadrul Conferinţei acţiunii politice conservatoare (CPAC), care a avut loc duminică în Orlando, Florida, informează Reuters.

Liderul republican nu a declarat în mod explicit că va candida la următoarele alegeri prezidenţiale."Tocmai au pierdut Casa Albă". "Dar cine ştie, cine ştie, aş putea chiar decide să îi bat pentru a treia oară", declaraţie care dă de înţeles atât că a câştigat de fapt alegerile din luna noiembrie împotriva democratului Joe Biden, cât şi că ar putea decide să se prezinte din nou candidat la alegerile prezidenţiale din 2024.
 
"Mişcarea noastră de patrioţi americani mândri şi harnici abia începe şi în cele din urmă vom câştiga. O să câştigăm", a susţinut Donald Trump.
 
El a afirmat că supravieţuirea SUA depinde de conservatori."Suntem angajaţi într-o luptă pentru supravieţuirea Americii aşa cum o cunoaştem"."Este o luptă. Este o luptă teribilă, teribilă, dureroasă. (...) În cele din urmă, câştigăm întotdeauna", a mai afirmat miliardarul american, potrivit AFP.
 
Fostul preşedinte continuă să repete afirmaţia falsă potrivit căreia el este câştigătorul alegerilor din noiembrie 2020 şi refuză să îşi recunoască înfrângerea susţinând că au fost comise fraude electorale masive fără să prezinte însă dovezi.
 
Preşedintele democrat Joe Biden a obţinut 81 de milioane de voturi, în timp ce peste 74 de milioane de americani au votat pentru republicanul Donald Trump.
 
Totodată, fostul preşedinte a criticat modul în care actualul locatar al Casei Albe gestionează securitatea frontierelor SUA.
 
"Joe Biden a avut cea mai dezastruoasă primă lună a oricărui preşedinte din istoria modernă", l-a criticat Trump pe succesorul său. Sondajele de opinie recente indică însă o susţinere de peste 50% din partea populaţiei pentru actualul preşedinte american.
 
De asemenea, Donald Trump a declarat că Partidul Republican este unit şi a spus că nu intenţionează să lanseze un nou partid, idee pe care a discutat-o cu consilierii săi în ultimele două luni.
 
"Nu formăm noi partide. Avem Partidul Republican. Va fi unit şi va fi mai puternic ca niciodată. Nu formez un partid nou ", a subliniat Trump.
 
Într-un sondaj informal, participanţii CPAC s-au declarat, în proporţie de 95%, în favoarea continuării politicilor sale, iar un procent de 70% ar dori ca Trump să candideze din nou în 2024. Un procent de 55% din participanţi au spus că îl vor vota pe Trump în cursa de nominalizare, în cadrul partidului, a candidatului pentru următorul scrutin prezidenţial, în timp ce guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, s-a clasat pe locul al doilea, cu 21% din preferinţe.
 
La conferinţa din acest an au participat susţinătorii loiali ai fostului preşedinte republican, în timp ce criticii din partid au stat deoparte.
 
Acest eveniment anual este organizat în mod obişnuit la Washington. Anul acesta conferinţa s-a desfăşurat la Orlando din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, care în statul Florida sunt mai relaxate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

UnuldinVancouverCanada
1.03.2021, 09:04:22

Guzganul portocaliu cu Pence stiu ca o pereche de sobolani fac 1250 de republicani pe an....

+8 (18 voturi)
Index 4.2.2
1.03.2021, 09:30:09

"Tocmai au pierdut Casa Albă". "Dar cine ştie, cine ştie, aş putea chiar decide să îi bat pentru a treia oară"!!! Complet deviata declaratia Nataraului Oranjeat! Fie Donaldihnio e complet nebun, fie se adreseaza unei audiete prostutze ce nu stie pe ce lume se afla, fie Troampa face misto de Republicanbi! Dar prima sa aparitie de cand e First Looser, e venita din alt Univers Paralel cu realitatea....

+11 (21 voturi)
Index 4.2.2
1.03.2021, 09:31:53

"În cele din urmă, câştigăm întotdeauna", a mai afirmat miliardarul american"!!! Bai nene, asta nu e sanatos! Pai cum castiga totdeauna, ca si in noiembrie anul trecut? Si daca a castigat de ce a fost dat afara de la Casa Alba in ianuarie anu asta?

+8 (18 voturi)
Vanatorul/d.c.
1.03.2021, 09:32:14

Sarcofagul ambulant Joe Biden e doar o biata marioneta senila, un chihuhua docil plimbat in lesa de catre sforarii globalismului neomarxist..!

-3 (17 voturi)
Index 4.2.2
1.03.2021, 09:33:38

"La conferinţa din acest an au participat susţinătorii loiali ai fostului preşedinte republican, în timp ce criticii din partid au stat deoparte."!!!......declaratie dupa ce Guzganul Rozaliu a spus ca Partidul Republican e mai unit ca niciodata....citesti si te minunezi ....Universul lu Trampa....

+5 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (39)

Modifică Setările