Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Gesturi de prietenie între Donald Trump şi Narendra Modi, la un miting din Texas organizat pentru primirea premierului indian

8
23 Sep 2019 14:44:31
Autor: Ştefana Radu
Donald Trump il aplauda pe Narendra Modi la un miting organizat in Texas FOTO AFP
Donald Trump il aplauda pe Narendra Modi la un miting organizat in Texas FOTO AFP

Preşedintele american Donald Trump şi prim-ministrul indian Narendra Modi au făcut schimb de cuvinte calde de prietenie, în timpul unui miting rar din Texas, dedicat liderului indian, scrie BBC News.

În jur de 50.000 de oameni s-au adunat pentru ceea ce Trump a numit „un eveniment profund istoric”, care a avut loc duminică, în Houston.
 
Evenimentul dedicat lui Modi a fost catalogat drept una dintre cele mai mari primiri ale unui lider străin în Statele Unite. 
 
Însă, este posibil ca Modi să aibă parte de o primire mai puţin călduroasă la Adunarea Generală a ONU, de la New York. Probabil că liderul indian va avea parte de critici legate de tensiunile din Kashmirul administrat de India, căruia i-a retras statutul special, luna trecută, promiţând că va readuce regiunea la „gloria din trecut”.
 
Discuţiile comerciale şi Adunarea Generală a ONU sunt pe agenda prim-ministrului, în timpul vizitei sale de o săptămână din Statele Unite.
 
Un spectacol de 90 de minute, cu 400 de de artişti, a încălzit mulţimea înainte ca Modi şi Trump să urce pe scenă.

„Sunt atât de încântat să fiu aici în Texas cu unul dintre cei mai minunaţi, devotaţi şi loiali prieteni ai Americii, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi”, a spus Trump în faţa mulţimii.
 
În discursul său, Modi a afirmat că India este „un prieten adevărat” pentru Casa Albă, descriindu-l pe Trump ca „prietenos, călduros, accesibil, plin de energie şi de spirit”.
 
În India, mitingul a fost îndeaproape urmărit, majoritatea televiziunilor transmiţând în direct ceea ce se întâmpla pe scenă. Veşti despre eveniment au apărut în media cu câteva zile înainte să aibă loc.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Index 4.2
23.09.2019, 14:51:44

MAGA prin pupatwl sub coada a lu Modi arianul!

-1 (3 voturi)
Lucifer
23.09.2019, 15:15:54

Degeaba, indienii îi iubesc mai mult pe ruşi. Dar cum India urăşte China, Trump speră să se alieze cu India contra Chinei.

-1 (3 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
23.09.2019, 15:20:28

Excelent! Frumos! Ar fi cazul ca SUA sa scape de prietenii toxici: Pakistanul, Arabia Saudita, Turcia.

+2 (2 voturi)
Necula Mario
24.09.2019, 00:02:14

In sfarsit. India , dupa decenii de la capatarea independentei de la britanici , se re aliniaza. Asa cum a facut-o Egyptul in anii ;70. De la Blocul Comunist Imperialist , la Blocul Democratic ( America)... In ultimii ani, pri ministrul Modi , a renuntat la economia Centralizata de Stat ( asa cum a renuntat Israelul in anii '80) . Rezultatatele : Israelul a devenit , de la o tara dependent , la una din cele mai dezvoltate economiiale Lumii. India , in ultimul deceniu , cand a liberalizat economia de piata a transferat cca. 300 Milioane de indieni , din clasa saracilor , in clasa mijlocie. Alti 180 Milionae de indieni vor urma aceea cale in urmatorul deceniu... Trump, spre deosebire de Obama care s-a aliniat cu China si Rusia , trimite un alt mesaj maoistilor : America va inarma India... India trimite un mesaj cainilor turbati si Pakistan si maoistilor de peste munti( Himalaya) : Ne vom inarma. NU cu arme demodate rusesti. Cu celelalte. Aceasta este inca o realiniere strategica la sara mondiala , pe care Fake News , nu o noteaza. Rusia daca nu a pierdut , este pe cale sa piarda unul din cei mai importanti aliati si client : India.... O alta mutare strategica a lui Trump , demna de Ronaldus Maximus...

Necula Mario
24.09.2019, 00:08:50

P.S. India deja acumparat 16 helicopters Apache ... Prim ministrul Modi , a spus , in Houston ,ca din bugetul de aparare al Indiei de cca. 16 Miliarde/annum , in urmatoarea decada , 2/3 din acest buget va fi redirectionat ptr. a achizitiona arme si sisteme americane , in efortul de a moderniza si imbunatati tehonolgia si sanselel de victorie a fortelor armate indiene , in fata islamo fascistilor si a maoistilor. Cei doi inamici traditionali ai Indiei... In plus , in Octombrie , ptr. prima data , fortele militare indiene , vor face manevre militare cu US Navy, US Air Force si Marines , in Oceanul Indian , si pe teritoriul Indiei...

Vezi toate comentariile (8)