Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Imaginile unei arestări violente scandalizează SUA. De la ce a pornit totul

15
17 Jun 2019 14:49:56
Autor: George-Andrei Cristescu
Captură YouTube
Captură YouTube

Un filmuleţ care prezintă reţinerea unei familii de culoare din Pheonix, Arizona, i-a scandalizat pe americani, care s-au revoltat faţă de brutalitatea intervenţiei echipajului de poliţie. Totul a început după ce una dintre fetiţele cuplului a furat o păpuşă Barbie dintr-un supermarket Family Dollar.

Poliţia americană a ajuns din nou în centrul criticilor pentru o intervenţie brutală asupra unor persoane de culoare.

Într-un filmuleţ realizat acum o lună şi făcut public recent, un echipaj de poliţie poate fi văzut ţipând şi adresând injurii la adresa unui bărbat şi a unei femei, ameninţându-i chiar şi cu deschiderea focului în caz de nesupunere în faţa ordinelor.

Cei doi au fost luaţi în vizor după ce şi-au făcut cumpărăturile într-un supermarket Family Dollar.

Island, fetiţa lor cea mare, ar fi furat o păpuşă Barbie fără ştiinţa lor.

Scandalul a luat o amploare atât de mare, încât primarul din Phoenix, Kate Gallego, a prezentat scuze în faţa întregii comunităţi.

„La fel ca mulţi alţii, sunt dezgustată de ceea ce am văzut în acest filmuleţ care prezintă interacţiunea Poliţiei din Phoenix cu o familie şi copiii lor“, spune ea într-un comunicat.

„Nu există nicio situaţie în care un astfel de comportament poate fi acceptat. Sunt profund dezolată de suderinţa familiei şi îmi prezint scuzele în faţa comunităţii“, adaugă ea.

Totuşi, potrivit sergentului Tommy Thompson, incidentul a fost cauzat de fapte mai grave decât furtul unei păpuşi. El afirmă că cei doi aveau în maşină alte obiecte furate, dar nu a dat detalii.

Familia cere o despăgubire de 10 milioane de dolari din partea oraşului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Sorin Constantin
17.06.2019, 16:07:48

Polițiștii din Amerikia Imperialia urlă de parcă ar fi făcut pe soldații prin Libia, Irak, Afganistan sau alte țări pe care le-au democratizat sau le-ar democratiza...

-6 (8 voturi)
Goguţă
17.06.2019, 17:07:54

Cand te someaza politia faci ce spune si cu asta basta. In alta ordine de idei, "pentru o intervenţie brutală asupra unor persoane de culoare" daca familia aia era o familie de albi era Ok ?

+7 (9 voturi)
spaima vitelor
17.06.2019, 19:23:46

e greu si pt unii si pt altii, insa ce m-a socat e faptul ca 90% din afro-amerricanii impuscati mortal sunt impuscati de alt afro-american..... In conditiile astea numai politai sa nu fii prin zonele alea...

+5 (7 voturi)
Index 4.2
17.06.2019, 18:53:45

Rasismul infloreste sub presidentia Guzganului Rozaliu nebun.

-5 (9 voturi)
spaima vitelor
17.06.2019, 19:24:36

gaseste-ti alt hoby

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (15)