Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un meteorolog american a supravieţuit unei întâlniri extreme cu o tornadă

2
19 May 2019 18:50:22
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Captura video
FOTO Captura video

Reed Timmer, meteorolog american, a trăit experienţa vieţii sale, vineri seară, în Nebraska, după ce a fost în mijlocul unei tornade.

Timmer a pornit la drum, vineri, cu gândul de a intercepta o tornadă în vehicului său Dominator 3 şi până seara bărbatul avea să se întâlnească cu o tornadă la vest de McCook, în statul Nebraska.

„Nu am putut să mă întorc la maşină şi nu puteam s-o văd, aşa că m-am întors cu spatele la vânt şi am sperat să trec cu bine peste experienţă“, a spus Timmer.

În timp ce vârtejul cobora, Timmer abia dacă putea să vadă la câţiva metri în faţă din cauza prafului. 
„Tocmai am interceptat o tornadă pe jos“, a strigat Timmer după ce vârtejul i-a trecut pe deasupra capului.

Timmer a rămas acoperit de praf şi pâmântm, la fel ca şi interiorul vehiculului său, din cauza portierelor rămase deschise.
 
 
Acum trei ani, Timmer a obţinut imagini spectaculoase foarte aproape de o tornadă puternică care a avut loc în Wray, Colorado. Filmuleţul cu vârtejul imens a făcut senzaţie online, devenind virale şi fiind subiect de ştiri pe nenumărate site-uri.

În trecut, Timmer a recunoscut riscul la care se expun cei care urmăresc astfel de fenomene. „Viaţa este incredibil de fragilă. Sper ca cei care fug după tornade să practice acest hobby gândindu-se la siguranţa lor“.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Petru Onisim
19.05.2019, 21:52:33

Practic Reed a cautat tornada, nu tornada pe el. Daca nu o găsea nu mai avea ce posta pe internet. Totuși trebuie sa constatam ca sunt ne-meteorologi care sunt mult mai îndrăzneți, mai cutezători decât acest meteorolog și care au realizat înregistrări mult mai bune și interesante.

Lombardi Antonio
20.05.2019, 03:12:28

Si eu eram sa intru cit pe ce intr-o tornada in colorado, am avut noroc ..;)