Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Momentul în care George Floyd se luptă cu ofiţerii de poliţie pe bancheta maşinii de patrulă

11
2 Jun 2020 12:13:58
Autor: Cristina Ene
Foto arhivă
Foto arhivă

O înregistrare ce pare a fi de pe camerele de supraveghere surprinde ce s-a întâmplat înainte ca ofiţerul de poliţie Derek Chauvin să-l imobilizeze pe George Floyd presându-i gâtul cu piciorul, relatează NBC News.

Un nou clip apărut în spaţiul public, distribuit de activistul  Shaun King, suprinde momentul în care trei poliţişti se luptă cu Floyd, care se află pe bancheta din spate a maşinii poliţiei.
 
Doi dintre ei, între care şi Chauvin, se află pe partea străzii. Un altul, care poate fi văzut la începutul înregistrării cu corpul pe jumătate în maşină, încearcă să închidă uşa. Incidentul a avut loc la 20:18.
 
 
În plângerea penală se arată că la 20:14, „Floyd a devenit încordat, s-a trântit la pământ şi le-a spus poliţiştilor că e claustrofobic”.
 
„Ofiţerii au avut mai multe tentative de a-l determina pe Floyd să rămână pe bancheta din spate a maşinii de patrulă pe partea şoferului. Floyd nu a intrat în maşină de bunăvoie, s-a luptat cu ofiţerii lăsându-se în jos, spunând că nu se suie în maşină şi refuzând să stea liniştit”, se arată în plângerea penală citată de NBC News.
 
Chauvin a încercat să-l determine să intre în maşină, ajutat de ofiţerii Lane şi Kueng. 
 
„Acuzatul l-a tras pe Floyd de pe bancheta din spate a maşinii de patrulă la ora 20:19:38, iar Floyd a căzut la pământ cu faţa în jos. Floyd era încătuşat”.
 
Floyd a fost imobilizat aproape 9 minite, iar la un moment dat şi-a pierdut cunoştinţa. Decesul a fost pronunţat la ora 21:25.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

gyll
2.06.2020, 13:09:25

M-am abținut pânăacum să comentez, asteptam mai multe informații. -se pare că "uriașul blând "s-a întâlnit cu polițistul agresiv. Urmarea este o mare manipulare a opiniei publice și a celor care înghit totul pe nemestecate. Consecința:SUA aruncată în haos, iar când te gândești că anumiți rechini abia așteaptă acest lucru, iar acuma le curg balele........

+3 (11 voturi)
Comandor Gherghisan
2.06.2020, 15:52:42

Uriasul "bland" nu prea era bland. Odata urcat in masina trebuia sa stea cuminte si sa fie transportat la o sectie. A facut scandal ca el nu calatoreste cu un Chevrolet ci numai cu Dodge si sa-l lase sa coboare. Ce mai conta cu ce calatoreste?

+5 (7 voturi)
mircea miricioiu
2.06.2020, 14:12:31

oricum, relatarea din articol este incoerenta. floyd era in masina, pe bancheta din spate dar nu a vrut sa intre pentru este claustrofob si s-a lasat jos la pamant. iar acuzatul l-a tras pe floyd de pe bancheta din spate a masinii. nu e derutant ce rezulta din text ? cand a fost in masina ? inculpatul l-a tras pe floyd de pe bancheta in timp ce el insusi era pe bancheta sau l-a tras cand floyd era pe bancheta si inculpatul afara? ???? asa se manipuleaza o lume intreaga.

+4 (6 voturi)
Decebal Burebista
2.06.2020, 16:37:05

Inainte sa fie incatusat, Floyd a fost scos de agenti din masina lui Mercedes ML, de pe scaunul soferului, acolo oare nu a fost claustrofob??

+1 (3 voturi)
_Turbatu_
2.06.2020, 15:48:36

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (11)