Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un poliţist din Michigan, declarat eroul zilei. A salvat pe stradă viaţa unui nou-născut

8
15 Jul 2020 20:26:06
Autor: George-Andrei Cristescu
Ofiţerul ia copilul în braţe, îl întoarce cu faţa în jos şi îl bate uşor pe spate.
Ofiţerul ia copilul în braţe, îl întoarce cu faţa în jos şi îl bate uşor pe spate.

Un poliţist american a reuşit să salveze un bebeluş de doar trei săptămâni - o fetiţă - care se lupta să respire. Agentul a răspuns la un apel făcut la numărul de urgenţă.

Departamentul de poliţie Sterling Heights din Michigan a postat pe pagina de Facebook un video cu intervenţia poliţistului, potrivit CNN.

Ofiţerul se numeşte Cameron Maciejewski, iar intervenţia a avut loc în prima decadă a lunii iulie. 

Filmuleţul arată că atunci când ofiţerul a ajuns la caz, mama copilului îşi pierduse cumpătul, ţipa şi se apucase cu mâinile de păr şi întreaga familie era agitată.

”Vă rog, vă rog”, se aude spunând mama la vederea ofiţerului. 

”Gata! În regulă, lăsaţi-mă să văd! Calmaţi-vă, calmaţi-vă, lăsaţi-mă să văd copilul! Aşteptaţi... Copilul clipeşte, clipeşte”, răspunde ofiţerul.

Înregistrarea arată cum ofiţerul verifică semnele vitale ale copilului după care îşi dă seama că micuţa are căile respiratorii blocate cu ceva ce nu putuse să înghită. Ofiţerul ia copilul în braţe, îl întoarce cu faţa în jos şi îl bate uşor pe spate. Imediat copilaşul începe să plângă.

”Iată, iată, copilul plânge. Plânge, da? Este bine. Totul este în regulă”, spune ofiţerul în timp ce mama copilului plânge şi ea. 

Copilul a fost dus apoi la spital pentru o evaluare medicală, potrivit sursei mai sus citate. 

Şeful Departamentului de poliţie a declarat că ofiţerul a făcut o treabă minunată nu doar pentru că a salvat bebeluşul, ci şi pentru că a reuşit să calmeze familia acestuia.

”Dacă ofiţerul  Maciejewski nu ar fi acţionar rapid şi cu calm, rezultatul acestei acţiuni ar fi fost foarte diferit”, a conchis şeful departamentului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Oscar La Fontaine
15.07.2020, 20:36:15

Bravo lui, așa ar trebui să fie și polițiști români.

+3 (3 voturi)
Augustin Man
15.07.2020, 20:46:08

Numai politistul poarta masca! Si se mai mira ca au trei milioane si jumatate de cazuri!

+3 (9 voturi)
Josh McKenzie
15.07.2020, 21:13:24

Ai dreptate... Eu locuiesc in Michigan si vad treaba asta zi de zi. M-am intors intr-o dupa amaiza de la lucru si in timp ce treceam cu masina prin centrul oraselului meu, am vazut ca toate terasele erau pline ochi si nimeni nu purta masca. E doar o chestie de timp pana al doilea val va face mult mai multe victime decat primul val. Vezi situatia curenta in Florida si California.

-1 (7 voturi)
Peony Peony
15.07.2020, 22:31:49

Comentariu considerat abuziv.

Pontus Euxinus
15.07.2020, 22:47:52

@Josh McKenzie May 29, the World Health Organization announced that masks should only be worn by healthy people if they are taking care of someone infected with COVID-19 If you do not have any respiratory symptoms such as fever, cough or runny nose, you do not need to wear a mask,’ Dr. April Baller, a public health specialist for the WHO, says in a video on the world health body’s website https://blog.nomorefakenews.com/2020/06/09/citizens-wearing-masks-whacko-conspiracy-theorists/

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)