Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Scene violente în Mexic: un pacient răpit din spital de asasinii trimişi de un cartel, găsit dezmembrat

35
2 Dec 2019 19:46:33
Autor: George-Andrei Cristescu

Mai mulţi asasini au luat cu asalt un spital din Mexic şi au luat pe sus un pacient internat într-unul dintre saloane, doar pentru ca acesta să fie găsit ulterior ciopârţit. Aceasta e doar cea mai mai recentă scenă din violenţele tot mai brutale puse la cale de cartelurile de droguri de Mexic.

Incidentul a avut loc pe 21 noiembrie la Spitalul General din Savatierra, aflat la aproximativ 200 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico. În înregistrarea video obţinută de agenţia de presă Aristegui Noticias, se poate observa cum câţiva bărbaţi înarmaţi până în dinţi iau cu asalt o aripă a clădirii şi caută frenetic prin saloane în timp ce un alt bărbat ţine îndreptată o armă către paznicul spitalului.

Asasinii reuşesc să-şi găsească, eventual, ţinta şi o scot din spital pe o targă. Acesta a fost descoperit mai târziu ciopârţit într-un oraş din apropiere, conform presei locale, membrele sale fiind aşezate pe un aşternut alb şi însoţite de un mesaj scris pe o pancartă. Victima nu a fost identificată deocamdată de autorităţile mexicane, iar identitate exactă a asasinilor, precum şi motivul pentru care aveau în vedere acel pacient rămân învăluite în mister.

Cu toate acestea, nu e primul caz de acest tip din Mexic. Luna trecută, în două oraşe diferite, bande similare de asasini au intrat în spitale şi au răpit mai mulţi bărbaţi internaţi cu răni de arme. De altfel, violenţele săvârşite de carteluri au atins un nou record istoric. Până acum în 2019, au avut loc 29,414 omucideri în Mexic, conform autorităţilor, în timp ce în aceeaşi perioadă din anul trecut au avut loc loc 28,869. La începutul lui noiembrie, un cartel mexican a omorât nouă americani, iar relatările din mass-media au readus în atenţia comunităţii internaţionale violenţele tot mai sângeroase din din Mexic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

Sorin Barbu
2.12.2019, 19:59:24

Asa va fi şi ín Romãnia ca în Mexic .

-4 (12 voturi)
Adrian Foangǎ
2.12.2019, 20:27:46

Habar nu ai ce spui. Mexic e o cloaca, acolo nu se mai poate face nimic fara interventia americanilor, care sa starpeasca cartelurile. Au ajuns mafiotii aia sa omoare soldatii mexicani, politistii, pe oricine au chef...

+1 (15 voturi)
Matei Basarab
2.12.2019, 20:30:59

Nu stii cum este in Mexic.

+5 (9 voturi)
Manole Scarlat
2.12.2019, 21:02:31

Dacă s-ar vrea cu adevărat, statele ar putea anihila complet producţia, comerţul şi consumul de droguri. Dar această luptă e doar mimată, pentru că unii scot bani frumoşi din afacerea asta. Prietenii ştiu cine.

+12 (12 voturi)
Francisco Borracho
2.12.2019, 20:44:34

Habar n-ai ce spui, armata americană in Mexic ar duce la un război civil la care ar participa toti Mexicanii inclusiv cei din USA si Afghanistan are fi nimic pe lângă asta. Ultima oară cand au fost cu armata in Mexic americanii au luat cu japca jumătate din Mexic, acum le scot inima din piept de vii Mexicanii, ca pe vremea Aztecilor daca intra acolo cu armata. Nu știu daca ai citit istoria Mexicului sau măcar geografia ca sa vezi ce munți sunt acolo de străbătut de americani. Gringos n-au nici o șansa in fata a 120 de milioane de Mexicani uniți si dezlănțuiți.

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (35)