Auto

articolul anterior articolul urmator

A doua etapă din Racing League Romania powered by BMW

0
23 Mar 2020 15:38:00
Autor: Adevărul Auto

A fost etapă în weekend pe Motorpark România, a doua etapă din Racing League Romania powered by BMW. Peste un deceniu a campionatului, s-a trecut de borna celor 100 de înscrişi, care au parcurs mai bine de 6000 de tururi valide pe Motorpark România pentru a fi printre cei mai buni 30.

Varianta virtuală a primului circuit auto de viteză din România a găzduit a doua etapă din Racing League Romania powered by BMW şi a încununat doi noi câştigători în sezonul actual. Fiind realizat de la zero în simulatorul Assetto Corsa de către echipa RLR, MotorPark România a prezentat o provocare deosebit de dură pentru piloţi virtuali şi a generat nenumărate răsturnări de situaţie pe pistă.

10 mii de vizualizări au fost contorizate în streamul oficial de pe pagina de Facebook BMW România iar odată cu trecerea motorsportului în era digitală, pasionaţii au putut urmări în acţiune 30 de modele BMW M3 E30 DTM în Racing League Romania – cel mai mare campionat de sim racing din ţară. Totodată, pentru prima oara în existenţa de peste un deceniu a campionatului, s-a trecut de borna celor 100 de înscrişi, care au parcurs mai bine de 6000 de tururi valide pe Motorpark România pentru a fi printre cei mai buni 30.

Calificările au fost primul prilej de a transpune ritmul din timpul săptămânii sub presiunea unei sesiuni scurte, de doar 10 minute, în care găsirea spaţiului pe circuit pentru a realiza un tur curat este o provocare. Cristian Berindea a confirmat cu brio ceea ce etalase în precalificări prin al doilea pole-position consecutiv, fiind urmat la mai puţin de trei zecimi de secundă de Victor Nicolae. Andrei Bechir şi Radu Dumitrescu au fost separaţi de două zecimi de scundă, pe poziţiile trei şi patru, urmaţi de Alex Cascatău. Cristian Moisescu, Victor Taraş, Sergiu Nicolae, Leo Borlovan şi Mihai Neg au alcătuit grila până la poziţia a zecea, majoritatea piloţilor având experienţă reală pe MotorPark România, concurând în diverse campionate autohtone sau participând la track day-uri. Încă o dată campionatul a adus pe circuitul virtual mulţi piloţi cu experienţă bogată în diverse competiţii de motorsport alături de prezenţa aşteptată a tenismenului ATP Florin Mergea.

Cursa 1

Rocada dintre primele două poziţii s-a petrecut chiar în primul viraj, când Victor Nicolae a preluat conducerea întrecerii. Mai în spate Andrei Bechir, Radu Dumitrescu, Cristian Moisescu şi Alex Cascatău au format un pluton compact, cu schimbări de poziţie şi câştig de cauză pentru Dumitrescu, care a preluat ultima poziţie pe podium chiar în primul tur. Un carambol în pluton l-a propulsat pe Florin Mergea până pe poziţia a 17-a, tenismenul romând având dificultăţi în calificări şi lansându-se de pe locul 24. Momentul cheie al întrecerii la vârf i-a văzut pe cei doi protagonişti acroşându-se în primul viraj după ce Berindea a blocat roţile faţă pe perioada de frânare. El şi Nicolae s-au angajat apoi într-o cursă de recuperare impresionantă şi au terminat pe poziţiile trei şi patru. Radu Dumitrescu a profitat la maximum de contextul creat şi şi-a trecut în cont prima victorie din acest sezon, urmat de Bechir şi Berindea. Moisescu şi Taraş au fost în lupta fruntaşă, terminând eventual pe şase şi şapte, iar Mihai Neg, Florin Botea şi Matei Vornicu au completat primele 10 poziţii.Cursa 2

Manşa a doua de concurs a fost marcată de mai multe incidente, cursa cu grilă de start inversată dovedindu-se din nou foarte dificil de gestionat pentru piloţi. Având o lansare iniţială foarte bună, Alexandru Cascatău a progresat de pe 6 până pe 2 în primul viraj, dar o frânare ratată a rezultat într-o coliziune cu liderul cursei, Matei Vornicu. Carambolul rezultat din acest incident, dar şi o altă reacţie în lanţ declanşată mai în spate au scos mulţi concurenţi din lupta pentru victorie. Ritmul foarte bun afişat de echipa Apex Hunters Red a continuat şi în această manşă, ei recuperând frumos până pe poziţiile trei şi patru, cu Berindea în frunte. Cristian Moisescu a condus cursa cu un avans considerabil, iar ritmul lui Cascatău nu i-a permis să lanseze un atac pentru conducerea întrecerii. Deşi a treminat al doilea, o penalizare pentru incidentul din primul viraj este iminentă, fapt ce va afecta rezultatul cursei după judecarea accidentelor. Pentru prima oară în acest sezon Leo Borlovan ajunge în top cinci, iar Andrei Dincă revine în avanposturi cu o clasare pe locul al şaselea. Învingătorul primei manşe, Radu Dumitrescu, a avut un parcurs bun, considerând şi cele 30kg de balast pe care le-a primit conform regulamentului şi a terminat pe şapte, urmat de Nicolae, Taraş şi Mihnea Georgescu – un nou clasat in top 10.

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continuă, campionatul fiind perfect plasat pentru a susţine şi mişcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populaţia în vremuri de criză. Motorsportul virtual pregăteşte deja a treia etapă, pe legendarul circuit de Grand Prix de la Imola duminică, pe 29 martie, pentru care precalificările sunt deja deschise.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura şi detaille sunt disponibile pe forumul Racing League Romania.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:30. Următoarea etapă se va desfăşura pe Imola pe 29 martie.

 

Programul etapelor (în direct):

20:30 Calificări

10 minute

20:40 Pauză

5 minute

20:45 Manşa 1

30 minute

21:15 Pauză

5 minute

21:20 Manşa 2 (grilă inversată pentru top 10)

21:50 Interviuri cu ocupanţii podiumurilor

30 minute

10 minute

 

 

Calendarul competiţional:

Etapa 3

29 martie

Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola

Etapa 4

5 aprilie

Norisring

Etapa 5

12 aprilie

Nürburgring Nordschleife (Endurance Cup)

Etapa 6

19 aprilie

Virginia International Raceway

Etapa 7

26 aprilie

Circuit de Spa-Fracorchamps

Etapa 8

3 mai

Zandvoort

Etapa 9

10 mai

Kyalami Grand Prix Circuit

Etapa 10

17 mai

Brands Hatch GP

 

Clasament Piloţi (provizoriu)

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 66p

Victor Nicolae (East Friendly Racing ) – 64p

Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 58p

Cristian Moisescu – 51p

Alex Cascatău (West Competition Racing) – 43p

Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 40p

Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 27p

Victor Taraş (Lunar RO Racing) – 19p

Florin Mergea (iRacing Team Romania) – 18p

Lucian Cîmpean (Input Lag Motorsport) – 17p

 

Clasament echipe (provizoriu)

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 124p

West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 83p

East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 65p

WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 33p

Lunar RO Racing (Taraş-Hellmann) – 20p

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii