Auto

articolul anterior articolul urmator

Accident spectaculos la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. „Cel mai grav accident pe care l-am trăit“ VIDEO

13
17 May 2021 21:22:24
Autor: Dan Anghel
Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Foto: Facebook/ Andrei Mitraşcă
Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Foto: Facebook/ Andrei Mitraşcă

În timpul celei de-a doua etape a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă a avut loc un accident dramatic. Pilotul Andrei Mitraşcă a ieşit de pe carosabil în timpul cursei, având viteza de 130 km/h.

Din fericire, pilotul nu a fost a fost rănit, însă maşina este grav avariată. După eveniment, Andrei Mitraşcă a scris pe pagina sa de Facebook:

„Asta este cel mai grav accident pe care l-am trăit. Nu ştiu nici acum ce trebuia sa fac altfel ca sa evit ieşirea în decor. Daunele sunt mari, este foarte probabil ca maşina să nu mai poată fi reparată. Am mers ponderat, nu mă luptam pentru podium, manşa era una de recunoaştere. Proiectul cu Radicalul SR1 era gândit pe trei ani cu un efort financiar care era la limita superioară a posibilităţilor mele.

Am ştiut că este nevoie de timp ca să înţeleg dinamica acestui prototip si de aceea nu mă luptam cu nimeni, strângeam repere, informaţii. Cu toate că weekendul a început cu mult stres, până la mijlocul zilei de sâmbăta îmi regăsisem bucuria Şi energia pozitiva pe care mi-o doream în compania oamenilor cu aceeaşi pasiune.

Am asteptat mulţi ani ca să revin la coastă cu sezon complet, cu o maşina performantă, şi astrele păreau aliniate perfect. Alţii au trecut prin momente mai grele, au strâns din dinţi şi au revenit încă o dată şi încă odată… Cred că există şi momente când trebuie să spui stop şi sa iţi reevaluezi prioritaţile. Sacrificiile sunt frumoase până când devin prea multe, până devin renunţări cu foarte puţine realizări”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Noah Scînteia@Vancouver.ca
17.05.2021, 21:45:57

Grobianul Otil de la Antena n-a participat?... oh am uitat... a avut accident si e gravid....

+1 (3 voturi)
Flogea Aurelu
17.05.2021, 23:59:39

Noah Scinteia@Vancouver.ca chiloțil a avut nunta, că i-a aprobat Țiganu acuplarea.

-3 (9 voturi)
ALEXANDRU STARK
17.05.2021, 22:07:30

INTOARCE FARA NICIUN MOTIV LA UN MOMENT DAT . DE LA INCEPUT MERGE IN ZIG ZAG SI PROST. PACAT ...

-2 (2 voturi)
Flogea Aurelu
17.05.2021, 23:58:48

Făcea o urcare de recunoaștere, dar in momentul accidentului a apăsat brusc accelerația pina la fund. In condiții de asfalt umed (marcajul e ca gheata de alunecos când e ud/umed) si experiența redusă cu mașina aia, avea greutatea transferata in fata si deci aderentă scăzută pt puntea motoare. Nu știu nici ce vârsta si câte cicluri au avut slick-urile folosite, clar este ca erau reci si ofereau aderentă redusă. Si la final, deși se pare ca e pilot de raliuri de 12 ani, a condus numai mașini FF pina acum, ușor de controlat. Mașinile MR sint alta mincare de peste, se vede clar ca a fost depășit de situație. Mișcarea aia de contrabracare (counter steer) a fost târzie si foarte înceată. Nicio șansa sa recupereze controlul la o mașina cu motor central.

-5 (13 voturi)
Noah Scînteia@Vancouver.ca
18.05.2021, 00:02:44

Ai incercat iRacing.com?... pari sa fii cunoscator...

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările