Auto

articolul anterior articolul urmator

Acţiuni Ford România în sprijinul comunităţii

0
9 Apr 2020 09:36:42
Autor: Adevărul Auto

În contextul luptei globale împotriva răspândirii COVID-19, Ford România anunţă noi acţiuni menite să vină în sprijinul comunităţilor locale.

Prin intermediul Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei, al Fundaţiei Ion Ţiriac şi a partenerilor locali non-profit Rotary Craiova Probitas, s-a reuşit achiziţionarea unui aparat de testare pentru COVID-19. Mai precis, acesta este un flux automat de extracţie şi purificare a ARN-ului viral, care a sosit deja la Craiova, fiind instalat şi folosit de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova.
 
“Fundaţia Ion Ţiriac s-a alăturat acestei iniţiative pentru că acum este nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate şi responsabilitate din partea tuturor. Cu părere de rău, sistemul medical din ţara noastră este pus la grea încercare în această perioadă, motiv pentru care am decis să ne implicăm şi să acordăm suport Asociaţiei Club Rotary Craiova Probitas. Donaţia Fundaţiei Ion Ţiriac constă în direcţionarea sumei de 15.000 de dolari pentru achiziţionarea unor echipamente medicale de importanţă majoră – aparatură de testare precum şi kituri necesare pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul Covid-19. Ne bucurăm să fim alături de spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, punct de lucru - Laborator Genetică Medicală, fiindcă doar împreună putem trece cu bine peste acest obstacol”, au declarat reprezentanţii Fundaţiei Ion Ţiriac.
Până în acest moment, în toată regiunea Oltenia exista doar un singur astfel de aparat, ce deservea 5 judeţe, acoperind astfel o populaţie totală de aproximativ 2,5 milioane de locuitori. Dacă în acest moment, în Oltenia se puteau testa aproximativ 30 de persoane pe zi, cu acest al doilea aparat se vor putea testa peste 300 de persoane zilnic, în Laboratorul Spitalului Judeţean Craiova.
“Dinamica la nivel naţional şi internaţional a epidemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2 impune creşterea capacităţii de diagnostic prin tehnici de genetică moleculara (Real-Time PCR) la nivel local, regional şi internaţional. Am organizat acest laborator vizând creşterea ratei de detecţie a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populaţiei din Oltenia. Având în vedere contextul epidemiologic, contagiozitatea ridicată a virusului SARS-CoV-2, ştim că este obligatoriu să punem în funcţiune un nou flux de capacitate medie/mare pentru diagnosticarea eficientă a acestei patologii. Noul echipament prelucrează la capacitate medie un număr de 200 teste/zi şi poate ajunge la peste 320 teste/zi”, a declarat Dr. Teodor Sas, Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
 
Caravană umanitară pentru peste 400 de persoane
 
Ford România, în colaborare cu Consiliile Judeţene Dolj, Braşov şi Cluj anunţă demararea unei campanii de ajutorare a peste 400 de bătrâni şi persoane nevoiaşe, din comunităţile rurale ale acestor judeţe, care, în săptămâna următoare, vor primi alimente de bază necesare depăşirii acestei perioade dificile.
 
Proiectul beneficiază de sprijinul distribuitorilor autorizaţi Ford din Braşov- Autonovex, Cluj- Napoca- RMB Inter-Auto şi Craiova- Plusauto, si este implementat cu sprijinul Napoca Rally Academy, echipa campioană naţională de raliuri, ai căror voluntari vor asigura achiziţia, transportul şi livrarea pachetelor cu alimente de bază.
„Ne bucurăm să putem folosi aptitudinile în afara proiectelor noastre de motorsport şi să ajutam în aceste momente grele pentru toată lumea. Lucrăm cu Ford Motor Company Fund de aproape 6 ani şi implicarea noastră în ceea ce înseamnă organizarea logistică a acestei caravane şi livrarea alimentelor în aceste comunităţi, a venit ca un pas absolut firesc”, a declarat Bogdan Marişca, unul dintre fondatorii Napoca Rally Academy.
Peste 25 de vehicule Ford la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară
 
Ford România, cu sprijinul distribuitorilor săi autorizaţi, pune la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară peste 25 de vehicule şi furgonete Ford, pentru a susţine comunităţile locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
 
„Este foarte important ca în această perioadă să fim alături de cei care au nevoie de sprijin, fie că este vorba despre cei aflaţi în prima linie în lupta împotriva răspândirii COVID-19, fie că vorbim despre persoane aflate în izolare, bătrâni şi familii nevoiaşe care au nevoie de alimente. Datorăm foarte mult comunităţii noastre, iar prin intermediul acestor acţiuni suntem alături în continuare de angajaţii noştri şi de întreaga comunitate din România”, a declarat Ian Pearson, Preşedinte Ford România şi Director al fabricii Ford din Craiova.
Tot în acest context, Ford România şi Napoca Rally Academy au derulat săptămâna trecută şi primul curs online de educaţie rutieră “BeCool – powered by Ford Driving Skills for Life”, la care au participat peste 800 de elevi din 20 de licee craiovene.
O altă iniţiativă a companiei lansată zilele trecute este şi Ford Family Fun Hub, un site special cu activităţi recreative, proiectat pentru a oferi copiilor, dar şi adulţilor, o modalitate de a trece mai uşor şi într-un mod mai distractiv peste această perioadă petrecută în casă. Ford Family Hub include o carte de colorat descărcabilă, diferite jocuri de tip “Găseşte diferenţele”, “Labirint” sau “Uneşte punctele”, dar şi o secţiune video, iar întreg conţinutul este actualizat în timp real.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările