Auto

articolul anterior articolul urmator

Alex Cascatău câştigă pentru a treia oară la Assen

0
1 Oct 2020 12:30:21
Autor: Adevărul Auto

De această dată la luptă cu un adversar de alt calibru, Alex Cascatău şi coechipierul său Alain Berg s-au impus în prima manşă a etapei a doua din Supercar Challenge la Assen.

Calendarul compact din acest sezon atipic al Supercar Challenge l-a readus pe Alex Cascatău la Assen după doar trei săptămâni în care a putut să-şi facă planul mental spre a fi tot mai rapid pe traseul olandez ce găzduieşte anual atâtea mari competiţii, în frunte cu MotoGP.
 
Dincolo de motivaţia intrinsecă a unui pilot de a progresa, de această dată şi lista de înscrişi propunea un adversar mult mai capabil ce dispunea de material identic – un prototip Norma M20 FC. Tim Joosen (Deldiche Racing) pilotase în etapa precedentă alături de un coechipier cu ritm inferior, iar de această dată se prezenta singur pentru a ţinti victoria.
Deşi se anunţaseră trei modele identice pentru Deldiche, pe pistă a apărut unul singur. Încă o dată, ploaia a interferat cu programul weekendului şi le-a răpit piloţilor ceva timp din scurtele antrenamente – crucial era să rulezi pe slick-uri, căci nici calificările, nici cursele nu aveau să se desfăşoare pe pistă udă. După ieşirile de acomodare, Cascatău era convins că se poate coborî în 1:34 pe turul de la Assen, însă chiar şi el a fost surprins la finele calificărilor: timpul de 1:34.026 i-a adus pole position-ul pentru prima cursă, iar al doilea său timp (aferent calificării în pole pentru cursa a doua) a fost în aceeaşi zecime.
 
Prima cursă a început-o Berg, care a fost devansat de Joosen şi de un Lamborghini la start, însă apoi a revenit pe locul secund după doar câteva viraje. Luxemburghezul a stat în coasta liderului până la jumătatea întrecerii, când i-a predat maşina lui Cascatău. În pofida avantajului prototipului rival pe secţiunea mediană a turului (din pricina motorului supraalimentat), pilotul din Constanţa s-a dovedit mai rapid şi a executat manevra crucială de depăşire în virajul al zecelea, apoi s-a distanţat şi a învins pentru a treia oară la rând în acest sezon.
 
Întreaga aventură a lui Alex Cascatău poate fi citită pe ADEVARUL AUTO.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările