Auto

articolul anterior articolul urmator

Aproape 20% din afacerile Meridian Auto sunt cu maşini de ocazie

0
6 Oct 2010 14:26:54
Autor: adevarul
Flotele, o "gură de oxigen" pentru dealerii auto
Flotele, o "gură de oxigen" pentru dealerii auto

În primele nouă luni ale acestui an, la Meridian Sud, dealer de modele Dacia şi Renault, au fost comercializate 1.000 de autoturisme second-hand. Conform reprezentanţilor Meridian Auto, în cifre, maşinile rulate au ajuns la o valoare de cinci milioane de euro, în 2010.

Adrian David, director general al Meridian Auto, spune, în viitorul apropiat, ţinta dealerului auto este de a majora procentul maşinilor second-hand în cifra de afaceri anuală. „La dealerii Dacia-Renault din Franţa, cel mai important procent din cifra de afaceri este reprezentat de comercializarea de maşini rulate”, susţine directorul general al Meridian Auto.

Adrian David spune că doar 40% din automobilele aflate în parcul de maşini rulate de la Meridian sunt de origine Dacia-Renault, restul fiind maşini ale altor constructori auto. Pentru că pe piaţa de automobile noi din România Meridian Auto se aşteaptă la un 2011 identic la vânzări ca acest an, reprezentanţii companiei spun că au mari aşteptări de la divizia de maşini rulate. Adrian David mai spune că în serviceul Meridian Auto se pot repara şi alte mărci de automobile, în afară ce Dacia şi Renault. 

Momentan, conducerea Meridian nu se gândeşte la deschiderea de noi locaţii în Bucureşti sau în ţară, ci caută să achiziţioneze dealeri auto de mică dimensiune. „În prezent, nu avem nicio negociere concretă cu cineva, dar suntem mereu în căutarea de noi oportunităţi. o componentă importantă a activităţii Meridian Auto o reprezintă contractele de automobile de flotă pentru companii.

Contract pentru un parc auto de 1,5 milioane de euro
Dacia a încheiat un contract, în valoare de peste 1,5 milioane euro, cu producătorul de apă minerală, bere şi băuturi răcoritoare Romaqua Group Borsec, prin care îi va livra o flotă de 180 de vehicule Sandero.

„Acest parteneriat începe acum şi va fi prelungit şi în 2011”, a declarat într-o conferinţă de presă Viorel Asaftei, director de vânzări speciale al grupului Renault România.

El precizat că valoarea contractului, care prevede livrarea a peste 180 de bucăţi până la sfârşitul anului, este de peste 1,5 milioane euro.Livrarea unităţilor Sandero va fi realizată prin intermediul agentului Meridian Sud, agent autorizat Dacia, unul din cei nouă agenţi pe care marca îi deţine la nivelul Capitalei, dar finanţarea va fi asigurată prin UniCredit Leasing.

Vehiculele vor fi utilizate de către agenţii de vânzări ai Romaqua Group Borsec, care îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul ţării.

„Motivele pentru care am ales Dacia Sandero sunt multiple: raportul excelent preţ/calitate, costuri reduse de întreţinere şi, cel mai important, faptul că astfel susţinem industria românească”, a declarat Mihaela Drăghici, director PR Romaqua Group Borsec. 

Maşinile sunt versiunea de echipare Clima Plus, ediţie limitată, special gândită pentru flote, având un motor de 1,2 litri pe benzină de 75 cai putere, Euro 5, şi beneficiază de dotări precum ABS, două airbaguri, aer condiţionat, geamuri electrice faţă, închidere centralizată şi radio CD.

Fabricaţia ediţiei limitate Sandero Clima Plus a fost oprită, iar livrările se fac din stoc, potrivit oficialilor Dacia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările