Auto

articolul anterior articolul urmator

Bentley Bucureşti îşi aşteaptă clienţii într-un showroom complet redecorat

0
14 Oct 2019 14:10:58
Autor: Adevărul Auto

Bentley Motors îşi sărbătoreşte cei 100 de ani de existenţă şi la Bucureşti, dezvăluind noul său concept de showroom de lux, la cele mai înalte standarde internaţionale ale brandului. Investiţia în redecorarea completă a showroomului s-a ridicat la peste 400.000 de euro.

Marca Bentley este prezentă în România încă din anul 2007, iar showroomul Bentley Bucureşti a fost deschis în 2013 si face parte din cadrul complexului Porsche Pipera. 
”În toţi aceşti ani, România s-a dovedit a fi o piaţă cu un ritm de dezvoltare alert pentru Bentley, până acum livrând către proprietari peste 100 unităţi. Unul dintre modelele cele mai apreciate ale mărcii este, desigur, Mulsanne Speed, pe care îl puteţi admira pentru câteva zile în showroomul nostru”, adaugă Directorul General al PIA România.
 
”Când dai definiţia luxului automobilistic peste tot în lume, de 100 de ani încoace, trebuie să ţii în permanenţă ştacheta sus, inclusiv în privinţa spaţiului în care găzduieşti aceste adevărate opere de artă”, spune Alin Tapalagă, Director General al Porsche Inter Auto România. ”Am căutat să aducem măiestria şi atenţia pentru detalii cu care sunt create automobilele Bentley şi aici, în showroomul nostru din Porsche Pipera, fiind acum perfect aliniaţi la standardele internaţionale pe care marca din Crewe le impune celor mai importante pieţe de desfacere.”
Investiţia a vizat atât spaţiul de expunere a modelelor venite de pe linia de producţie de la Crewe, cât şi spaţiile de birouri şi service auto, într-o suprafaţă totală de peste 650 mp.
Bentley Mulsanne Speed dispune de un motor V8, care descătuşează 537 CP şi un cuplu colosal, de 1.100 Nm. Drept urmare, sprintul 0-100 km/h este executat în 4,9 secunde, iar acul vitezometrului este împins până la 305 km/h. Modelul expus este de culoare Black Velvet, având un interior bi-ton, în nuanţele Portland şi Beluga, şi fiind decorat cu un furnir Dark Stained Madrona, în note calde.
Pentru o perioadă limitată, showroomul Bentley Bucureşti din Porsche Pipera va găzdui şi un model vintage de excepţie, prin bunăvoinţa Ţiriac Collection: un exemplar Bentley Mark VI, din 1948. ”Suntem deosebit de încântaţi şi onoraţi să găzduim o asemenea bijuterie automobilistică în noul showroom Bentley Bucureşti. Acest model a fost anunţat în mai 1946 şi a fost produs până în anul 1952, fiind primul automobil asamblat şi finisat complet la fabrica din Crewe”, adaugă Tapalagă. Modelul expus este echipat cu un motor impresionant, cu 6 cilindri în linie, care dezvoltă 118 CP şi are o transmisie manuală, în 4 trepte.
Această maşină de colecţie a fost comandată în 1947 de un industriaş elveţian din cantonul Zürich. Este unul dintre cele doar 35 de automobile Bentley cu o caroserie Drophead Coupe, asamblată de artizanii Graber.
100 de ani de excelenţă.
W.O. Bentley a fondat Bentley Motors pentru a "construi o maşină rapidă, o maşină bună, cea mai bună din clasa sa". Compania a transformat faţa automobilismului încă de când primul prototip a fost dezvoltat într-un grajd din Londra, acum 100 de ani.
În ciuda începuturilor modeste, Bentley a depăşit toate barierele, atât în materie de lux, cât şi în materie de performanţe. Victoriile Bentley la Le Mans din anii 1920 au avut ecou în întreaga lume şi i-au asigurat un loc binemeritat în lumea curselor automobilistice, unde marca a revenit în secolul XXI.
Viziunea lui W.O. continuă să ghideze credinţele, acţiunile şi ambiţiile constructorului britanic. Cu sediul în Crewe, Marea Britanie, şi deţinută de Volkswagen AG din 1998, Bentley Motors rămâne compania emblematică de maşini britanice de lux, realizând cele mai râvnite grand tourere de mare performanţă din întreaga lume.
10 iulie 2019 a marcat 100 de ani de Bentley - o piatră de hotar extraordinară, atinsă doar de câteva companii. De-a lungul anului, au avut şi vor avea loc mai multe evenimente aniversare speciale în întreaga lume. Acestea demonstrează evoluţia Bentley în ultimii 100 de ani, evidenţiind succesul său global de azi şi viitorul interesant al inovaţiei.
Bentley Motors este cel mai căutat brand de lux din lume. Sediul companiei din Crewe reuneşte toate operaţiunile de design, cercetare şi dezvoltare, inginerie şi producţia propriu-zisă a celor patru modele – Bentayga, Continental, Flying Spur şi Mulsanne. Combinaţia dintre măiestria artizanală – care valorifică meşteşugurile transmise din generaţie în generaţie – expertiza inginerească şi tehnologia de ultimă oră este specifică mărcilor auto britanice de lux, precum Bentley. Este, de asemenea, un exponent de cea mai înaltă calitate al industriei britanice. În sediul central din Crewe lucrează aproximativ 4000 de angajaţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările