Auto

articolul anterior articolul urmator

Ce elevatoare auto hidraulice merită folosite în atelierele auto

0
Articol publicitar
26 Feb 2021 19:00:12
Autor: ADH

Fiecare atelier auto trebuie să dea dovadă de profesionalism. Acest lucru este posibil prin înlocuirea echipamentelor vechi cu unele de ultimă generaţie.

Acest lucru contribuie la dezvoltarea atelierelor şi, implicit, la creşterea unui număr cât mai mare de clienţi. Dintre echipamentele care nu pot lipsi din atelierele auto pentru ca acestea să atragă atenţia clienţilor, face parte elevatorul auto hidraulic. 
 
Există diferite tipuri de elevatoare auto hidraulice, ceea ce poate face dificilă cumpărarea unuia adecvat. În continuare, vă vom spune care dintre ele sunt cele mai potrivite pentru atelierele auto şi care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le luaţi în considerare pentru a face o alegere bună.
 

Tipuri de elevatoare auto

 
După cum am menţionat, elevatoarele auto hidraulice  sunt obligatorii în orice atelier auto. Mulţi oameni încă folosesc metode vechi pentru a efectua reparaţii auto, cum ar fi cricurile hidraulice. Cu toate acestea, lipsa unui elevator auto îi împiedică să efectueze diverse sarcini de inspecţie şi întreţinere într-un mod confortabil şi corect. În plus, acestea nu sunt foarte sigure, ceea ce determină mecanicii să opteze pentru elevatoare hidraulice.
 
În majoritatea cazurilor, utilizarea unui elevator este suficientă. Cu toate acestea, instalarea mai multor elevatoare în atelierele auto are un impact considerabil asupra productivităţii.
 
 Există multe ateliere auto care sunt obligate să rotească continuu vehiculele pe care nu le termină de reparat întrucât trebuie să aştepte sosirea unor piese, fie pentru că s-a ivit o poblemă urgentă. În cazul acestor ateliere elevatorul hidraulic joacă un rol esenţial, deoarece le ajută să gestioneze bine situaţia şi să ordoneze maşinile în funcţie de prioritatea cazului.
 
Atunci când se alege un elevator auto trebuie să se ţină seama de spaţiul disponibil în atelier, astfel încât elevatorul să fie instalat corect şi să funcţioneze fără probleme. Nevoia unor suprafeţe mai mari devine indispensabilă pentru cei care doresc să achiziţionez mai multe elevatoare pentru a-şi eficientiza activitatea. Problema spaţiului poate fi rezolvată luând în considerare diferitele tipuri de elevatoare disponibile pe piaţă, care sunt recomandate în mod special pentru atelierele auto.
 
 Acelaşi lucru este valabil şi pentru alte probleme, cum ar fi lipsa de confort sau numărul de vehicule reparate zilnic.
 

Care sunt elevatoarele perfecte pentru atelierele auto?

 
Elevatoarele sunt clasificate conform principiului lui Pascal. Acesta se referă la presiunea exercitată asupra unui fluid în interiorul unui recipient nededeformabil, care este transmisă cu intensitate egală în toate direcţiile şi toate punctele. Iată care sunt tipurile de elevatoare care merită utilizate în orice atelier:
 

Elevatoare hidraulice cu două coloane

 
Ce ar trebui să ştiţi despre acest tip de elevator este că are două coloane şi patru braţe care sunt plasate în afara lor, care pot fi de două tipuri: simetrice sau asimetrice. Acestea din urmă sunt recomandate pentru cazurile în care elevatorul se instalează într-o zonă aproape de perete. În ambele cazuri, elevatorul poate suporta 50% din vehicul.
 

Elevatoare hidraulice cu patru coloane

 
Au o capacitate superioară comparativ cu elevatorul cu două coloane. De obicei dispun de un cric central a cărui funcţie este de a elibera puntea spate sau faţă pentru a efectua diverse lucrări. Deşi pot creşte considerabil productivitatea atelierelor, au nevoie de spaţii mari pentru instalare.
 

Elevatoare foarfecă

 
Se numesc aşa datorită formei lor particulare în X. Au un mecanism de tip acordeon. În plus, sunt de diferite înălţimi, dimensiuni şi capacităţi de încărcare. În acest fel, ele pot fi adaptate la cerinţele atelierelor, indiferent de dimensiunea şi capacităţile lor de producţie. Acestea includ mai multe subtipuri, printre care se remarcă elevatoarele de tip pantograf şi cele speciale pentru realizarea alinierii anvelopelor.
 

Ce caracteristici trebuie luate în considerare?

 
Dacă ai decis deja care este cel mai potrivit tip de elevator pentru atelierul tău auto, ar trebui să cunoşti şi să iei în considerare câteva caracteristici precum: înălţime, greutate, utilizare, siguranţă, instalare, garanţie. Astfel, vei putea alege cel mai bun elevator pentru atelierul tău. 
 
De asemenea, trebuie să reţii că este important să achiziţionezi elevatoare fabricate de firme de renume, întrucât acestea oferă întotdeauna calitate şi siguranţă. 
 
Şi, dacă vei să achiziţionezi un elevator de înaltă calitate, cu cele mai bune caracteristici, intră pe eqp.ro, magazinul unde vei găsi cele mai bune elevatoare auto şi diverse alte echipamente pentru oferirea unor servicii ireproşabile. Succes! 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările