Auto

articolul anterior articolul urmator

Ce poţi face cu o baterie de maşină uzată?

0
Articol publicitar
2 Dec 2021 11:46:09
Autor: ADH

Cu conţinut de acid şi plumb, bateria auto este un adevărat pericol pentru mediul înconjurător dacă aceasta nu este reciclată în mod corespunzător. Atunci când înlocuieşti bateria auto, este foarte important să nu o laşi oriunde şi nici să nu o arunci la gunoi, ci să alegi varianta corectă de a scăpa de ea.

Mai mult decât atât, bateriile auto se pot recicla, iar unele chiar se pot recondiţiona, astfel încât să fie achiziţionate la preţuri mai mici şi folosite în continuare.

Ce faci cu bateria auto dacă o înlocuieşti pe cont propriu?

Dacă ai ales să înlocuieşti bateria auto pe cont propriu şi să nu apelezi la ajutorul unui profesionist în înlocuire baterii auto acasă, este indicat să iei câteva măsuri de precauţie necesare. Acidul conţinut de baterie poate fi periculos, tocmai de aceea este important să porţi mănuşi şi alte accesorii de protecţie. De asemenea, asigură-te că ai ţinut cont de toate specificaţiile bateriei pentru a alege varianta corectă de înlocuire, iar după înlocuire, alege să faci ceea ce trebuie cu bateria uzată – predă-o mecanicului, producătorului sau distribuitorului de baterii auto din zonă, aceştia fiind obligaţi să colecteze bateriile pentru reciclare. De asemenea, poţi duce bateria la un centru de reciclare a deşeurilor, acestea având şi puncte de colectare a bateriilor uzate.

De ce este importantă reciclarea bateriilor auto?

Reciclarea bateriilor auto uzate este importantă atât din punct de vedere ecologic, cât şi economic. Bateria auto conţine acid şi plumb care pot ajunge cu uşurinţă în natură, în mediul înconjurător, creând astfel riscul de contaminare a florei şi lanţului trofic. În ceea ce priveşte aspectul economic, există anumite elemente din bateriile auto uzate care pot fi recuperate, printre aceste elemente fiind chiar plumbul conţinut în plăci. Astfel, există chiar centre în care profesioniştii care se ocupă de înlocuirea bateriilor auto au şi serviciul de recondiţionare baterii auto.

Dacă ai ales să schimbi bateria auto pe cont propriu, nu uita că este foarte important să urmezi indicaţiile de mai sus, astfel încât să nu cauzezi mediului înconjurător, însă dacă consideri că nu ai toate datele problemei şi alegi înlocuirea bateriei de către un service autorizat, atunci vei scăpa şi de grija reciclării bateriei, deoarece firmele care prestează acest serviciu au inclusă şi preluarea bateriei uzate în vederea reciclării, conform reglementărilor legale în vigoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările