Auto

articolul anterior articolul urmator

Chestionarele auto ajuta tot mai multi tineri sa obtina permisul

0
Articol publicitar
3 Mar 2015 16:00:30
Autor: ADH

Fenomenul aparitiei chestionarelor auto categoria a, b, c, d, e pe internet, unde pot fi completate de oricine in vederea pregatirii pentru sustinerea examenului de obtinere a permisului sau pur si simplu pentru verificare cunostiintelor, a avut un impact major asupra ratei de promovabilitate a probei teoretice in randul tinerilor.

Conform statisticilor s-a observat in ultima perioada o imbunatatire clara la rata de promovabilitate a examenului teoretic pentru obtinerea permisului la categoriile de varsta cuprinse intre 18 si 35 de ani, iar cei mai multi instructori auto si profesori de legislatie sunt de parere ca schimbarea a fost adusa de cresterea in popularitate a chestionarelor ce pot fi completate online.

Viitorii soferi pot simula proba teoretica a examenului online

Proba teoretica a examenului pentru obtinerea permisului este cea care pune de obicei cele mai multe dificultati viitorilor soferi, unii dintre acestia ajungand sa sustina proba chiar si de 5 sau mai multe ori. Aceasta problema are de-a face cu mediul extrem de stresant din timpul examenului datorita limitei de timp, dar si a faptului ca formatul probei este nefamiliar. Odata cu introducerea chestionarelor online care emuleaza fidel modul de desfasurare si formatul probei teoretice, tot mai multi tineri au inceput sa promoveze examenul teoretic inca de la prima incercare.

Chestionarele online sunt accesibile si ajuta nu doar la testarea cunostiintelor, ci si la imbogatirea acestora, cuprinzand inclusiv intrebari legate de indicatoarele rutiere astfel incat memoria viitorilor soferi sa fie in permanenta stimulata.

In ultimii cativa ani, site-urile ce ofera acest tip de chestionare categoria a, b, c, d au inceput sa se inmulteasca, iar popularitatea acestora este in continuare in crestere, in mod special ca multi profesori de legislatie si instructori si-au declarat deja deschis sustinerea pentru aceasta metoda de studiu.

Proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere se sustine incepand cu anul 2014 exclusiv pe computer si este structurata sub forma unui chestionar cu 26 de intrebari grila ce au diverse variante de raspuns, fiecare intrebare putand avea pana la 3 raspunsuri corecte. Pentru a promova proba de sala este nevoie ca viitorul sofer sa acumuleze 22 din cele 26 de puncte totale.

Chestionarele online copiaza intocmai aceste reguli, inclusiv limita de timp pusa la dispozitie pentru fiecare intrebare in parte.

O metoda eficienta de studiu preluata si de scolile de soferi

Chestionarele online nu fac doar sa obisnuiasca elevii scolilor de soferi cu modul de desfasurare a examenului, ci promoveaza si un alt tip de retinere a informatiei, prin intalnirea sa repetata. Completand astfel de chestionare categoria a, b, c, d, e, viitorii soferi se intalnesc adesea de numeroase ori cu aceeasi intrebare ajungand sa memoreze in mod natural raspunsul.

Faptul ca examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere are un format contra timp are de-a face cu importanta capacitatii soferilor de a lua rapid decizii corecte pentru a evita situatiile periculoase in trafic. Din acest punct de vedere, profesorii de legislatie sunt de parere ca studiul completand chestionare online este o metoda extrem de practica, un mod de a retine indicatoarele rutiere si alte detalii nu doar eficient, ci si intuitiv.

Pentru a ajuta cursantii care nu au accesul la computere sau internet, cele mai multe scoli de soferi de top au inceput sa practice sesiuni de completare de chestionare auto ca parte integrata a cursurilor de legislatie oferite in pachetul de studiu. Unele dintre aceste scoli considera drept absolvit cursul de legislatie doar in momentul in care cursantii reusesc sa obtina de cateva ori la rand punctajul necesar pentru promovarea probei teoretice in cadrul simularilor organizate cu chestionare auto.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările