Auto

articolul anterior articolul urmator

Comentariul săptămânii: Invazia EV

0
10 Mar 2010 19:35:56
Autor: adevarul
Dan Vardie Coty România
Dan Vardie Coty România

Nu de mult Carlos Ghosn lansa „cursa electificării“ automobilului afirmând ca va fi primul contructor de EV (Electric Vehicle) pe scară largă.

Imediat a apărut şi sloganul „Drive the change". Ghosn a fost şi mai combativ afirmând că la anul va fi singurul cu un EV pe piaţă! Alianţa franco- japoneză se pregăteşte să instaleze o capacitate de 150.000 de EV-uri produse în Japonia, 200.000 în Europa şi tot atâtea în SUA. „Cine mai face aşa ceva?" a declarat retoric Ghosn care a precizat că mulţi fac declaraţii. „Nu cred că doar arătând o maşină la un salon înseamnă că sunt şi pregătiţi de ofensivă!" conchide boss-ul Renault.

Până una-alta, există deja un EV aflat în vânzare în Japonia, Mitshubishi i-Miev. Matsuko Osamu, preşedintele lui Mitsubishi Motor Corporation, declara pentru revista CAR România că anul trecut s-au vândut 2.000 de unităţi, urmând ca anul acesta să înceapă vânzarea în Europa ajungând la vânzări totale estimate la 8.000 de unităţi, în 2010! Mai mult, deşi grupul Peugeot Citroën PSA nu a mai cumpărat Mitsubishi, cooperarea va fi extinsă. I-Miev va fi „clonat" pe cele două mărci franceze, care vor începe vânzarea chiar din acest an. Iar pentru 2011 acelaşi preşedinte vorbeşte de 18.000 de i-Miev-uri vândute!

Îată însă ce declara Martin Winterkorn, de la Volkswagen: „VW va de­veni compania ce va pro­du­ce automobilul electric pe scară largă! Noi suntem sin­gurii capabili să facem ma­şini electrice pentru toa­tă lumea!". Declaraţia es­te uimitoare fie şi nu­mai dacă ne gândim că acum doar câteva luni, ace­laşi Winterkorn nu considera urgentă pro­duc­ţia de EV oferind nu­me­roase argumente ale mo­torizărilor diesel Blue Tech.

Însă dincolo de declaraţiile marilor executivi, ar fi bine să ne pregătim de invazia EV.Că vine!


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările