Auto

articolul anterior articolul urmator

Conceptul spectaculos de Dacia 1300 al unui tânăr inginer. Oglinzile laterale, înlocuite cu camere video

24
21 Nov 2021 16:07:13
Autor: Denis Grigorescu
Theodor Ioan Tănase a lucrat la concept 60 de ore FOTO: arhiva personală
Theodor Ioan Tănase a lucrat la concept 60 de ore FOTO: arhiva personală

Un tânăr absolvent de Ingineria Transporturilor care lucrează la uzina Dacia de la Mioveni a „desenat“ un concept spectaculos de Dacia 1300, o versiune ce include, printre altele, camere video în loc de oglinzi retrovizoare. Deocamdată, originalul concept este la nivel de proiect personal.

Theodor Ioan Tănase (27 de ani) este absolvent al Universităţii din Piteşti, specializarea Ingineria Transporturilor, şi lucrează de aproape patru ani pentru uzina Dacia de la Mioveni. Theodor face proiectare 3D de cinci ani şi este foarte ataşat de Dacia încă de când era copil, fiind extrem de mândru că un brand din ţara noastră a ajuns să fie cunoscut, vândut şi apreciat în zeci de ţări de pe tot globul.

Ideea lui Theodor de a face un concept special de Dacia 1300 a pornit de la Dacia Bigster, conceptul prezentat de Dacia, cu forme noi. Theodor şi-a propus să îmbine elementele de la Bigster pe modelul de Dacia 1300, un model ce a făcut carieră în România înainte de 1989. Theodor a lucrat peste 60 de ore la conceptul deosebit de Dacia 1300 pe care l-a realizat.

„Legat de dotările pe care le are conceptul de Dacia 1300 pe care l-am creat, în primul rând am înlocuit oglinzile laterale ale maşinii cu camere video, iar părţile de vedere ale camerelor sunt în interiorul maşinii, pe planşa de bord. Am pus de asemenea senzori tactili pentru comenzile după volan, iar această funcţie se repetă pe display-ul secundar pentru infotainment. Conceptul creat de Dacia 1300 are cutie automată de viteze, plus numeroase elemente ce sunt obligatorii la ora actuală pe orice maşină, conform standardelor internaţionale de siguranţă”, a declarat Theodor Ioan Tănase pentru „Adevărul”.

Clasica Dacie 1300 alături de conceptul futurist FOTO: Theodor Ioan Tănase

Theodor nu a calculat cât ar costa ca un asemenea concept să devină o maşină reală, însă cu siguranţă dacă ar intra în fabricaţie, o astfel de maşină ar costa câteva zeci de mii de euro conform estimărilor.

Tânărul inginer a realizat mai multe proiecte deosebite de maşini în ultimii patru ani, însă nu a primit deocamdată vreo ofertă de colaborare. „Dacă aş primi vreo ofertă de colaborare în viitor, aş lucra cu cea mai mare plăcere, poate chiar şi gratis, ştiind că visul pe care îl am se va realiza”, mai spune Theodor Ioan Tănase.

Foarte pasionat de maşini, Theodor se vede lucrând în viitor tot în industria auto.

A mai realizat cinci concepte spectaculoase de Dacii


În primăvara acestui an, Theodor a lucrat aproximativ 100 de ore la un alt concept foarte interesant de autoturism, intitulat Dacia T Model, ce are ecran tactil şi senzori tactili în partea volanului pentru o accesibilitate cât mai uşoara a şoferului. Conceptul include şi senzori de unghi mort în oglinzile laterale, iar în partea frontală un sistem ce adaptează viteza vehiculului faţă de maşina din faţa sa. Dacia T Model include şi un mod 360 grade graţie căruia maşina poate fi văzută live.

Interiorul conceputului Dacia 1300 FOTO: Theodor Ioan Tănase

 În perioada 2018-2019, Theodor Ioan Tănase a mai realizat alte cinci concepte de maşini Dacia la care a lucrat în total aproape 1.000 de ore. Cele cinci concepte poartă următoarele denumiri: Dacia Quno, Dacia The Vision, Dacia Cross-x, Dacia Lujo şi Dacia Ezeon.

Vă recomandăm să mai citiţi:

FOTO Un student propune patru noi tipuri de maşini Dacia. Cum arată conceptele spectaculoase

Concept spectaculos de Dacia realizat de un tânăr inginer

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

actul 1 gong
21.11.2021, 16:32:31

Si in Germania, datorita crizei chipurilor, se reia productia Trabantului.

+19 (19 voturi)
Closer to truth
21.11.2021, 16:37:53

https://kmkz.ro/de-ras/ips-daniel-vine-cu-vesti-bune-pentru-popi-azi-e-dezlegare-la-mercedes

+9 (17 voturi)
defu gabi
21.11.2021, 19:17:07

Desi sunt pasionat de vehicule de epoca, nu-i inteleg pe oamenii astia care tot incearca sa resusciteze o platforma (R12) careia i-a trecut vremea din absolut toate punctele de vedere... Locul ei e la muzeu si pe la colectionari/pasionati de antichitati pe roti... Mai bine ar concepe una noua de la zero, pe acelasi principiu - mecanica simpla, piese putine, ieftine si universal gasibile - dar adusa la necesitatile practice de design ale secolului XXI... De fapt asata a fost ideea de la care a plecat platforma R12, un vehicul la care erau inlocuibile toate articulatiile flexibile uzabile cu costuri infime fara a arunca si piesele bune in care erau montate, cum se intampla la majoritatea vehiculelor de azi... Motorul era cam tot pe acelasi principiu, cu n-piese inlocuibile la costuri mici. Pe langa niste desene computerizate ce se chinuie sa copieze niste linii de caroserie din 1968-1969 la care se adauga gadgeturi electronice imaginare, n-am vazut nimic notabil ca solutie tehnica in partea de mecanica, motorizare si elemente de siguranta - lucruri in jurul carora se construieste un automobil modern si competitiv in ecuatia utilitate/calitate/pret...

-5 (27 voturi)
fact check
21.11.2021, 19:37:29

nu a resuscitat o platforma ce un design...e o diferenta ca de la cer la pamant designul nu presupune in mod automat solutii tehnice sau de functionalitate, aici avem o un mesaj ...vizual.

+12 (16 voturi)
Nicolae Lazar
21.11.2021, 19:41:06

Corect!

-12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările