Auto

articolul anterior articolul urmator

Cristian Berindea îşi apără cu succes titlul în Racing League Romania powered by BMW

0
26 May 2020 20:06:44
Autor: Adevărul Auto

Al cincilea sezon Racing League Romania powered by BMW s-a încheiat odată cu disputarea finalei de la Brands Hatch. Acţiunea din campionat a totalizat aproape 250 de mii de vizualizări de-a lungul celor 10 etape programate în al cincilea sezon.

Pentru a doua oară în istoria RLR, un pilot reuşeşte “dubla”, Cristian Berindea venind astfel alături de Victor Nicolae în fruntea ierarhiei all-time. Într-o demonstraţie de forţă în materie de sportivitate şi racing spectaculos, ultima etapă din Racing League Romania powered by BMW a reprezentat un demn ultim tribut adus legendarului BMW M3 E30 DTM după 10 weekend-uri de curse virtuale. Cel mai mare campionat de sim racing din România şi-a încoronat un campion ce a avut de înfruntat opoziţia a mai bine de 280 de piloţi înscrişi în acest sezon.

Cursa 1

După o absenţă de două etape, consacrarea poziţiei a treia la final de sezon l-a motivat pe Victor Nicolae să revină pentru finală. Cu toate acestea, ritmul s-a dovedit foarte bun chiar şi după pauză, pilotul East Friendly Racing reuşind să învingă în prima manşă, spărgând astfel monopolul Apex Hunters Red. În urma sa a terminat Cristian Berindea, care o bună parte din cursă s-a duelat cu coechipierul Andrei Bechir. Pretendentul la titlu n-a putut converti pole position-ul într-o victorie, Nicolae afişând un ritm superior în cursă. O greşeală pe final de cursă i-a năruit şansele la titlu, dar şi la un podium în prima manşă.

Cursa 2

Lider preliminar al manşei cu grilă inversată, Akos Szabo i-a predat ştafeta lui Alex Cascatău după câteva tururi la conducerea întrecerii. La rândul său, pilotul West Competition Racing s-a menţinut în frunte până la duelul cu Andrei Bechir, care în cele din urmă a şi bifat victoria în ultima cursă din acest sezon. Bechir a ajuns la 7 succese stagionale, devansându-l la acest capitol pe Berindea (6). Noul campion l-a secondat pe acest ultim podium la Brands Hatch, al treilea fiind Victor Taraş, care a profitat de o greşeală în penultimul tur a lui Cascatău pentru a-şi adjudeca primul podium în Racing League Romania.

La final de sezon, BMW România va premia primii trei piloţi din clasament precum şi echipa câştigătoare în cadrul galei de premiere a campionatului. Data şi locaţia se vor stabili odată ce măsurile de prevenţie ale autorităţilor pot fi respectate.

Sezonul al şaselea în parteneriat cu BMW România

Racing League Romania va veni în întâmpinarea comunităţii de sim racing cu provocări şi curse variate în perioada dintre sezoane, iar următoarea iteraţie a campionatului va reprezenta al doilea episod al parteneriatului cu BMW România. Detaliile exacte referitoare la calendar, circuite şi maşina aleasă vor fi comunicate ulterior.

Informaţii şi clasament

Profilurile protagoniştilor din RLR, precum şi clasamentele actualizate şi toate informaţiile complementare despre competiţia virtuală sunt disponibile în secţiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

Clasament Piloţi (provizoriu)        

 1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 296p
 2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 270p
 3. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 199p
 4. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 193p
 5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 170p
 6. Cristian Moisescu – 156p
 7. Victor Taraş (Lunar RO Racing) – 128p
 8. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 120p
 9. Bogdan Mutu – 113p
 10. Robert Prepeliţă – 92p
   

Clasament echipe (provizoriu)

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 611p
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 394p
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 205p
 4. Lunar RO Racing (Taraş-Hellmann) – 170p
 5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 143p 


West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii