Auto

articolul anterior articolul urmator

Cum afli dacă maşina pe vrei să o cumperi este în stare bună

0
Articol publicitar
14 Jun 2019 17:20:48
Autor: ADH

Cumpărarea unei maşini este una dintre cele mai importante investiţii pe care le facem în viaţa noastră. În acest fel, este esenţial să ne informăm corespunzător pentru a fi capabili să ne dăm seama dacă produsul pe care urmează să-l cumpărăm este ceea ce ne aşteptăm să fie.

Nu există magie în asta. Cunoaşterea este cheia principală pentru a evita să fim dezamăgiţi de o persoană  în care am avut încredere că ne va vinde maşina pe care ne-o dorim. Şi poate avem nevoie şi de puţină intuiţie.

Specialiştii în acest domeniu sugerează că primul pas care trebuie făcut îl reprezintă investigarea modelelor care au un grad mare de fiabilitate.

Cu alte cuvinte, caută surse de încredere care îţi pot oferi informaţii despre cele mai bune modele de maşini sau cele mai proaste.

La rândul tău, este important să investighezi ce problemele specifice au modelele sau modelul de care eşti interesat.

Acest lucru nu înseamnă că va trebui să efectuezi o inspecţie generală. Pur şi simplu este bine să ştii cărui aspect trebuie să-i acorzi mai multă atenţie.

Revizie

În primul rând, trebuie să duci maşina la verificare la un mecanic de încredere. Chiar dacă nu eşti  expert în maşini, îţi sugerăm să nu pleci în timpul procesului de verificare şi să înveţi din ceea ce vezi.

Regula de aur este: cere mecanicului să pregătească în prealabil un raport cu toate observaţiile.

La rândul tău, poţi folosi telefonul mobil dacă este nevoie pentru a face fotografii sau videoclipuri pentru o a doua opinie.

Îţi recomandăm să programezi verificarea în timpul zilei pentru a vedea clar verificările care se fac la maşină. Este bine ca verificarea să se facă în acea perioadă zilei când temperatura este mai scăzută.

Recomandări generale

Când verifici amortizoarele, trebuie să apeşi fiecare colţ al maşinii. Maşina ar trebui să sară doar o singură dată.

Pe lângă verificarea urmelor de zgârieturi, concentrează-te asupra ruginei. Pentru a vedea cât mai bine urmele de rugină, uită-te cu o lanternă. Astfel, vei vedea mai bine zonele unde au apărut urmele de rugină. De asemenea, verifică cauciucurile.

Verifică dacă toate cele patru anvelope se potrivesc sau una a fost schimbată. De asemenea, vezi dacă uzura acestora reflectă kilometrajul indicat la bord.

Cum să afli dacă maşina a fost bruscată în timpul manevrelor exercitate? Poţi afla asta dacă verifici marginea exterioară a anvelopelor din faţă. În cazul în care maşina a fost bruscată anvelopele din faţă sunt foarte uzate.

Verifică maşina în detaliu

 Dacă miroase a mucegai sau a aer umed, îndepărtează covoraşele pentru a verifica petele de apă. Verifică şi portbagajul. Atât mirosul de mucegai, cât şi cel de ţigară, este posibil să persiste permanent.

Aşază-te pe fiecare scaun în parte, verifică tapiţeria şi reglează scaunele. Porneşte maşina, verifică dacă luminile de avertizare se aprind, încearcă toate butoanele.

Dă drumul la muzică, verificaţi conexiunile, porturile USB şi radioul.

În ceea ce priveşte elementele care au legătură cu manevrarea maşinii, verifică cauciucul pedalelor de frână şi ambreiaj pentru a determina uzura acestora.

Porneşte maşina, vezi cât timp durează să pornească. Porneşte aerul condiţionat şi dă pe aer rece şi cald.

Verifică componentele motorului, furtunurile de cauciuc (trebuie să fie flexibile), starea bateriei şi ţevile de eşapament.

Desigur, verifică toate lichidele şi în ce condiţii sunt, de la culoarea lor la mirosul lor.

Dacă mergi cu maşina la un mecanic bun, va şti exact ce să verifice. Cu toate acestea, un element esenţial este că rămâi acolo în timpul procesului de verificare şi să te asiguri că totul este verificat cu atenţie, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute.

De asemenea, dacă nu vrei să ai parte de surprize neplăcute, cel mai bine este să iei legătura cu echipa Auto Rulate Bucureşti. De îndată ce îi vei contacta pe reprezentaţii acestei companii, ţi se vor oferi cele mai bune soluţii pentru achiziţionarea maşinii dorite.

Această companie este dealerul care dispune de un parc auto online de maşini second hand de înaltă calitate. Echipa sa va lucra ireproşabil pentru tine astfel încât să fii pe deplin satisfăcut de  cele oferite, adică de 12 luni garanţie la achiziţionarea maşinii, revizie la livrare şi verificare completă, service personal, service post vânzare, maşini cu kilometri reali 100%, printre altele

Aşadar, cumpărăţi-ţi o maşină din parcul auto online al Auto Rulate Bucureşti, nu vei regreta decizia luată. Spor la cumpărături!

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii