Auto

articolul anterior articolul urmator

Drama a fost cuvântul-cheie la Spa-Francorchamps în Racing League Romania powered by BMW

0
30 Apr 2020 09:41:13
Autor: Adevărul Auto

Cel mai faimos circuit de Grand Prix al Belgiei a generat două manşe de cursă extrem de spectaculoase în etapa a şaptea din Racing League Romania powered by BMW.

După ce un nou record a fost doborât în precalificări, unde nu mai puţin de 145 de piloţi au încercat să-şi asigure un loc între primii 30, cele două curse programate pe 26 aprilie pe varianta virtuală a circuitului de la Spa au fost extrem de disputate. Din nou, imprevizibilul a fost cuvântul de ordine în RLR.

Nume cunoscute, dar şi sim raceri într-un progres notabil au ţinut capul de afiş în etapa de la Spa-Francorchamps, unde Andrei Bechir şi Bogdan Mutu şi-au adjudecat victoriile în cele două curse de 30 de minute. Bechir, Berindea şi Nicolae au ocupat primele trei locuri din calificări.

Cursa 1

Plecat din pole-position pe traseul belgian, Andrei Bechir părea să aibă un avantaj de viteză faţă de coechipierul său, dar cursa a avut tensiune până în ultima clipă, doar nouă zecimi de secundă separându-i pe cei doi la linia de finish.

O eroare a lui Bechir în ultimul tur l-a făcut pe Berindea să spere, dar Cristian nu a reuşit să profite pentru a trece la conducerea manşei. Acesta reuşea să treacă de Victor Nicolae la începutul cursei, după ce Victor a avut un start bun şi a menţinut poziţia a doua pentru ceva timp. Echipa junior a celor de la West Competition Racing a punctat bine graţie lui Bogdan Moldovan - clasat al patrulea -, urmat de Alex Cascatău de la echipa mare, pe poziţia a cincea. Robert Prepeliţă, Răzvan Mihai, Radu Dumitrescu, Bogdan Mutu şi Andrei Dincă completau Top 10, iar Dincă avea astfel să plece din pole-position în a doua manşă.

Cursa 2

Grila inversată a redistribuit toate cărţile, iar primele două tururi au fost extrem de disputate, plutonul celor 30 de modele BMW M3 E30 DTM fiind foarte compact. În turul al doilea, pe linia dreapta Kemmel, imprevizibilul se produce: Cristian Berindea, având o ieşire mai bună din Raidillon, încearcă să-şi facă loc printre maşinile lui Bechir şi Nicolae, dar îşi atinge coechipierul şi declanşează astfel un accident în lanţ, în care au fost implicate cinci maşini.

Singurul care a scăpat fără pierderi majore a fost Alex Cascatău, care apoi a bifat o cursă bună de recuperare. Fiind pe locul al 11-lea după start, acesta reuşeşte să urce până pe ultima treaptă a podiumului, în spatele lui Bogdan Mutu şi Andrei Dincă. Toţi cei trei favoriţi la titlu au ieşit din puncte în această manşă, iar acest lucru ne-a oferit al şaselea câştigător diferit din acest sezon. Robert Prepeliţă, Radu Dumitrescu, Bogdan Moldovan, Cristian Moisescu, Mihai Neg, Răzvan Mihai şi Mihnea Georgescu au completat primele 10 poziţii la final.

Motorsportul virtual pregăteşte a opta etapă, la Zandvoort, duminică 3 mai , pentru care precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Până atunci, colectivul Racing League Romania se pregăteşte de sărbătoare odată cu o nouă premieră: porţile evenimentelor de gaming, tot mai populare în România, se deschid şi către sim racing. Pe 1 mai, populăm grila la evenimentul invitaţional RLR din cadrul Gaming Marathon, iniţiativă a colectivului Bucharest Gaming Week.

Trei curse-sprint în Assetto Corsa vor avea loc în intervalul orar 17:00-19:00, iar streamerii campionatului vor oferi premii pasionaţilor. Şi echipa Adevarul Auto va fi prezentă pe grila acestui eveniment. Onoraţi de invitaţie şi timoraţi de valoarea piloţilor de pe grilă, dar dacă dorim să evoluăm, trebuie să intrăm în arenă cu cei mai valoroşi. Ne vedem online, mai multe informaţii puteţi găsi aici: facebook.com/events/536052473723472.

Clasament Piloţi (provizoriu)

 1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) - 239p
 2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) - 187p
 3. Victor Nicolae (East Friendly Racing) - 174p
 4. Cristian Moisescu - 148p
 5. Alex Cascatău (West Competition Racing) - 135p
 6. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) - 120p
 7. Bogdan Moldovan (WCR Academy) - 94p
 8. Victor Taraş (Lunar RO Racing) - 90p
 9. Bogdan Mutu - 81p
 10. Robert Prepeliţă - 81p

Clasament echipe

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) - 426
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) - 255
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) - 80
 4. Lunar RO Racing (Taraş-Hellmann) - 132
 5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) - 107p

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările