Articol publicitar

Elevatoare auto: diferite tipuri şi cum să-l alegi pe cel mai potrivit pentru nevoile tale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
elevator

Elevatoarele auto pot fi una dintre cele mai importante investiţii pe care le poţi face pentru atelierul auto sau pentru garaj.

Un elevator auto este unul dintre cele mai importante echipamente dintr-un atelier auto. Acesta este parte integrantă din sarcinile de întreţinere şi reparaţii ale vehiculului.

Nevoia de astfel echipamente a condus la fabricarea a numeroase tipuri de elevatoare auto, toate servind unor diferite tipuri de operaţiuni, precum şi clienţi. În cele ce urmează vă vom vorbi despre 2 dintre tipurile de elevatoarele existente pe piaţă. Este vorba despre elevatoarele cu 2 coloane şi cu 4 coloane.

Elevatoare auto cu 2 coloane

Elevatoarele auto cu 2 coloane sunt cunoscute pentru cele două stâlpi incredibil de robuşti şi braţele de susţinere stabile. Aceste elevatoare sunt practic o alternativă mai rentabilă pentru atelierele mici sau amatorii care tocmai intră în industria de reparaţii auto. Sunt, de asemenea, minunate având în vedere că ocupă foarte puţin spaţiu în atelier sau garaj.

Există diferite tipuri de elevatoare cu 2 coloane, deci este important să învăţaţi să faceţi diferenţa dintre ele. Pentru început, elevatoarele cu 2 coloane pot fi considerate simetrice, asimetrice sau simetrice. Elevatoarele simetrice sunt mai uşor de identificat, deoarece stâlpii lor se află faţă în faţă, iar ansamblurile braţelor de susţinere deţin aproximativ 50% din sarcină.  Elevatoarele asimetrice au braţele oscilante, neavând aceeaşi lungime în faţă şi în spate. De asemenea, au şi un design rotativ al stâlpului.

 A treia opţiune disponibilă este elevatorul simetric, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a profita simultan de asimetrie şi simetrie. Mulţi susţin că elevatoarele simetrice pot fi considerate drept elevatoare doi într-unul ( permit utilizatorilor să eleveze în mod corespunzător maşini mici, camioane, SUV-uri şi autoutilitare).

Elevatoarele cu 2 coloane pot fi utilizate pentru întreţinerea vehiculelor mai uşoare şi ocupă foarte puţin spaţiu. Dacă ai un garaj mai mare şi vrei să te ocupi de întreţinerea camioanelor sau a vehicule mai mari, este posibil ca elevatoarele cu 2 coloane să nu fie soluţia potrivită. Acestea necesită mai multă atenţie la detalii pentru elevarea în siguranţă a vehicului.

Avantaje

  • O opţiune rentabilă pentru cei care tocmai îşi deschid un atelier auto.
  • Ocupă foarte puţin spaţiu.

Dezavantaje

Durează mult timp setarea corectă a celor patru puncte de elevare în cazul unor vehicule (camioane medii, de exemplu) din cauza secţiunilor cadrului de elevare.

Elevatoare cu patru coloane

Pentru elevarea majorităţii vehiculelor grele se foloseşte, în general, un elevator cu patru coloane. Aceste elevatoare pot eleva greutăţi mai mari în comparaţie cu cele cu două coloane. Se întâmplă acest lucru, deoarece au coloane de susţinere suplimentare.

Aceste elevatoare sunt foarte uşor de utilizat şi foarte apreciate de clienţi. De asemenea, sunt deosebit de populare în rândul pasionaţilor de maşini. Se pot folosi în garaje şi ateliere de orice dimensiune, deoarece nu necesită ancorare de podea. Cu toate acestea, la fel ca în cazul tuturor lucrurilor, există există şi câteva neajunsuri.  Cel mai evident fiind faptul că, dacă intenţionaţi să utilizaţi acest tip de elevator pentru întreţinerea roţilor, va trebui, de asemenea, să investiţi în cricuri de podea culisante pentru a ridica roţile respective de pe platformă.

Există mai multe opţiune de astfel de elevatoare. Prima opţiune este elevatorul frontal deschis, care nu are o bară frontală care permite operatorilor să intre şi să iasă cu uşurinţă de sub vehicul. Acest lucru face ca reglajul frontal să fie rapid şi fără probleme. A doua opţiune este elevatorul frontal închis, ceea ce înseamnă că partea din faţă a elevatorului există bara menţionată anterior.

O altă caracteristică importantă a elevatoarelor cu 4 coloane este capacitatea de elevare. Pentru majoritatea vehiculelor mici, cum ar fi sedanele de dimensiuni medii şi camioanele mici, se poate folosi un elevator cu o capacitate de până la 4082 kg, dar există şi elevatoare care variază de la 2721 kg capacitate de ridicare până la 18144 kg capacitate de ridicare.

Elevatoarele cu 4 coloane pot fi puţin mai scumpe, dar dacă ceea ce cauţi este mobilitate, capacitate mare de ridicare şi parcare, cu un elevator cu 4 coloane nu vei da greş.

Avantaje

  • Elevatoare cu 4 coloane necesită doar o sursă de alimentare de 115 volţi, în timp ce elevatoarele cu 2 coloane necesită 220 volţi.
  • Gamă variată de accesorii şi posibilitatea de elevare a unor vehicule de diferite greutăţi.

Dezavantaje

- Puţin mai scump decât cel cu 2 coloane.

- În funcţie de tip, poate ocupa mai mult spaţiu.

Există multe avantaje care vin odată cu achiziţionarea unui elevator auto (indiferent de tipul său) şi crede-ne, odată ce l-ai cumpărat din magazinul online eqp.ro, distracţia abia începe.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite