Auto

articolul anterior articolul urmator

Fiat Chrysler a prezentat Dodge Durango Hellcat, ca fiind ”cel mai puternic SUV din istorie”

3
3 Jul 2020 06:49:30
Autor: News.ro

Fiat Chrysler a prezentat joi un nou model “Hellcat SRT” al SUV-ului Durango 2021, pe care l-a numit ”cel mai puternic SUV din istorie”, relatează CNBC.

Producătorul auto american îmbunătăţeşte performanţele brandului Dodge prin extinderea ofertei de automobile puternice şi prin SUV-ul Durango, în timp ce va opri producţia unui minivan şi a unui crossover pentru anul 2021.

Varianta de înaltă performanţă a SUV-ului Durango include un motor Hemi Hellcat V8 de 6,2 litri, care va genera 710 de cai putere.

Producţia crossoverului Dodge Journey şi a modelului minivan Dodge Grand Caravan va fi oprită mai târziu în acest an. Acestea ar fi trebuit să fie fost scoase din fabricaţie acum câţiva ani, dar Fiat Chrysler le-a menţinut în producţie datorită costurilor mai scăzute faţă de modelele comparabile ale altor producători sau vehiculele similare alte altor branduri din cadrul grupului, care au susţinut cererea.

Fiat Chrysler va produce probabil sub 2.000 de vehicule Durango Hellcat 2021, care vor intra în fabricaţie la începutul anului viitor.

SUV-ul de înaltă performanţă va fi oferit un singur an, în 2021, din cauza reglementărilor referitoare la emisii care vor intra în vigoare în anul următor.

Producătorul auto oferă modele Hellcat pentru automobilele Dodge Challenger şi Charger. Chiar dacă aceste modele reprezintă doar o mică parte din vânzările brandului, aceste sunt considerate produse care atrag cumpărătorii către brand în general.

Fiat Chrysler a vândut peste 40.000 de vehicule Hellcat de la debutul acestei game, în 2015.

Noul model Hellcat face parte dintr-o gamă actualizată pentru Durango 2021, care va fi disponibilă în showroomuri în toamnă. Schimbările includ modificări semnificative în interior, inclusiv un bord reproiectat şi un sistem digital cu un ecran tactil de 10,1 inci.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

The Fog
3.07.2020, 08:57:08

Sa-l vedem cum se descurca pe circuit contra unui Lamborghini Urus. Dar la casierie categoric se va descurca mai bine.

Unul dintre „Astia“
3.07.2020, 12:40:17

Automobilul pefect pentru piata americana! Motor V8 de 6,2 litri, care va genera 710 de cai putere, tocmai bun ca sa te duci la cumparaturi sau sa iti petreci juma' de viata pe autostrada, intre domiciliu si locul de munca! Nu sunt astia cei care se dadeau cu derrierul de pamant (si inca se dau) ca i-a inselat Volkswagen si ca ei sunt foarte eco-friendly?

The Fog
3.07.2020, 15:03:24

Pai pe ei nu-i deranja poluarea americana, ci numai microparticulele din fumul de diesel, mai mortale ca plutoniul. Chestiile care omoara americanii cu nemiluita, inclusiv bolizii "small block" sunt traditionale, e o placere sa mori de ele. Asta e, trebuiau si ei sa-si protejeze cumva piata de europeni. Europenii n-au problema asta, ca firmele americane de aici ori s-au vandut la europeni, ori lungesc cate o agonie.