Auto

articolul anterior articolul urmator

Ford învaţă tinerii români conducerea defensivă

0
16 Jun 2014 00:33:15
Auto Report

Ford România a demarat împreună cu echipa Napoca Rally un program de responsibilizare a participanţilor la trafic. Acesta este în fapt un curs inedit de defencing driving destinat clienţilor Ford.

Acest eveniment a fost organizat şi pentru media în cadrul uzinei Ford Motor Company din Craiova unde cursanţii au avut oacazia de a vedea în mod real cum se comportă o maşină în situatii critice întâlnite în trafic. Echipa AutoReport.ro a fost prezentă la acest curs şi vă poate spune că o astfel de experienţă schimbă total percepţia pe care o au şoferii asupra traficului.
Programul Ford Driving Skills for Life (Ford DSFL) este acum un program internaţional. El a demarat în SUA în 2003 şi a fost realizat de Ford Motor Company, împreună cu organismul local de siguranţă rutieră. În cadrul acestuia, un grup de experţi în siguranţă rutieră explicau tinerilor cu puţină experienţă în spatele volanului, cunoştiinţele şi aptitudinile pe care trebuie să le aibă şi care nu provin de la o şcoală de şoferi obişnuită. Acest program se desfăşoară acum în toată Europa, iar şoferii tineri de Ford din România pot beneficia de el.
Ford Driving Skills for Life este gratuit şi este adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani şi care posedă un permis de conducere valabil.

În cadrul evenimentului de la Craiova, Echipa Ford Driving Skills a prezentat atât în mod teoretic cât şi practic, cum trebuie să ne comportăm într-o situaţie de urgenţă. Profesioniştii de la Napoca Rally Team au arătat participanţilor care sunt caracteristicile unei maşini Ford Fiesta atunci când se pierde aderenţa, şi mai important cum trebuie corectată pozitiv această situaţie periculoasă pentru a evita un accident.

Britanicii de la Ford Driving Skills au prezentat şi sistemele active de safety care se regăsesc la bordul unui Ford Focus de ultimă generaţie. Cel mai interesant test a fost City Safety unde maşina are capacitatea de a evita un accident în mediul urban complet automat.

Ford Driving Skills for Life ajută tinerii şoferi să îşi îmbunătăţeasca aptitudinile în patru zone cheie, acestea constituind factori esenţiali în peste 60% din accidentele rutiere, inclusiv:
    Recunoaşterea pericolelor
    Manevrarea vehiculelor
    Gestionarea vitezei
    Gestionarea spaţiului / Factorii de distragere a atenţiei
Până acum, la nivel global peste 100.000 de şoferi începători au dobândit aptitudini valoroase în conducerea preventivă a autovehiculelor.

Unul dintre cei mai importanţi parteneri prezent a fost Universitate Tehnică din Craiova care a invitat cursanţii să vadă în mod real care este dinamica de evitare a unui posibil accident şi care sunt caracteristicile de bază ale unei maşini.

 tinerii cu vârste între 18-24 sunt expuşi de două ori mai mult riscului de a muri într-un accident rutier decât şoferii mai experimentaţi din Uniunea Europeană? (DaCoTA / ERSO).

Între 2000 şi 2009, peste 76.000 de persoane cu vârste între 18-24 de ani au murit în accidente rutiere în Uniunea Europeană. Acest lucru înseamnă aproape o cincime din victimele accidentelor rutiere din Europa.

Programul Ford Driving Skills for Life a realizat, de la lansarea sa de acum 10 ani, instruiri practice pentru 100.000 de şoferi din întreaga lume şi pentru alţi 500.000 online, Ford investind 1,5 milioane euro în primul an. Anul trecut au fost instruiti gratuit peste 1.000 de studenţi în Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania şi Italia, iar alte câteva mii au fost sprijiniti online.

Ford formează parteneriate cu organizaţiile de siguranţă rutieră de primă mână din Europa pentru programul Ford Driving Skills for Life, inclusiv Şcoala de Conducere AA din Marea Britanie, ACI în Italia, Real Automóvil Club în Spania şi Deutscher Verkehrssicherheitsrat în Germania.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările