Auto

articolul anterior articolul urmator

Ford Puma intră, de marţi, în producţia de serie la Craiova

3
8 Oct 2019 08:02:55
Autor: Afrodita Cicovschi

Oficialii Ford au anunţat că marţi, 8 octombrie, vor începe la uzina din Craiova producţia de seria a SUV-ului Ford Puma, primul vehicul cu sistem de propulsie hibrid fabricat în România.

Oferit cu tehnologia avansată de propulsie electrică EcoBoost Hybrid de 48 de volţi, noul crossover compact inspirat din gama SUV-urilor este primul vehicul hibrid fabricat în România, se arată în comunicatul companiei.
 
Ford Puma a fost dezvăluit la sfârşitul lunii iunie a acestui an şi se alătură gamei extinse de SUV-uri şi de crossovere Ford din Europa, inclusiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-In Hybrid.
 
„Noua Puma reprezintă următorul capitol din filosofia de design a Ford centrată pe om,care va consolida marca Ford în Europa în ceea ce priveşte calitatea, multitudinea de tehnologii şi plăcerea de a conduce”, a declarat Stuart Rowley, Preşedintele Ford Europa, aflat astăzi la fabrica de la Craiova. „Nu am nicio îndoială că Puma va avea un succes uriaş în toată Europa”.
 
Pentru a susţine producţia noului model Puma, Ford a demarat încă de anul trecut un amplu proces de angajare a aproximativ 1.700 de oameni şi a investit aproximativ 200 de milioane de euro în uzina sa din Craiova. Ford Puma oferă nu numai eficienţă la nivelul consumului de carburant prin propulsorul mild-hybrid *, dar şi cel mai bun spaţiu de încărcare din segment. Investiţia totală a Ford la Craiova se ridică la aproximativ 1,5 miliarde euro de la preluarea uzinei în 2008.
 
Ian Pearson, Preşedintele Ford România a declarat: „Sunt onorat şi mândru că împreună cu echipa noastră din Craiova suntem parte a acestui nou şi deosebit capitol reprezentat de lansarea producţiei noului Puma. Este o mare realizare pentru noi să producem aici, la Craiova, nu numai cel mai avansat vehicul din punct de vedere tehnologic fabricat vreodată în România, ci şi primul cu tehnologie hibridă integrată. Aş dori să mulţumesc tuturor angajaţilor noştri pentru toată munca lor şi pentru tot ceea ce fac zi de zi pentru compania noastră”.
 
Pe lângă tehnologia sofisticată de motorizaremild-hybrid, carismaticul Ford Puma oferă versatilitatea unui spaţiu de încărcare de 456 litri, inclusiv inovatorul Ford MegaBox. Totodată noul model produs la Craiova vine cu tehnologii ce conferă încredere, printre care Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire (Adaptive Cruise Control with Start & Stop), Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere (Speed Sign Recognition) şi Sistemul de centrare pe mijlocul benzii (Lane Centring). Nu în ultimul rând, noul Ford Puma prezintă caracteristici de confort premium, cum ar fi scaunele cu masaj lombar, primele de acest fel din segment.
 
Printre variantele distinctive se numără sportivul Puma ST-Line inspirat din gama Ford Performance şi eleganta variantă Puma Titanium X - prezentată pentru prima dată luna trecută la Salonul Auto de la Frankfurt, Germania.
 
Ford România are în prezent aproximativ 6.000 de angajaţi care, pentru prima dată de la preluarea uzinei din Craiova in 2008, vor fabrica în paralel două vehicule. În plus, volumele anticipate de producţie pentru modelele EcoSport şi Puma, fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule să lucreze pentru în trei schimburi. Fabrica de Motoare de la Craiova continuă să lucreze în trei şi patru schimburi, producând mult-premiatul motor Ford de 1.0 litri EcoBoost, în variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV şi 155 CP mHEV.
 
Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa în Europa până în 2024, din care 8 vor fi lansate în anul 2019. La începutul acestui an, Ford a anunţat că fiecare nou autoturism pe care îl va lansa va include o opţiune electrificată - mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric - oferind una dintre cele mai cuprinzătoare game de opţiuni electrificate pentru clienţii europeni. Ford se aşteaptă ca motoarele electrice să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările de autoturisme ale companiei până la sfârşitul anului 2022.
 
În prezent, mai mult de unul din cinci vehicule Ford vândute în Europa este SUV, iar vânzările au crescut cu peste 19% în 2018. Noul Puma va fi disponibil spre vânzare la sfârşitul acestui an şi va fi comercializat pe toate pieţele europene Ford.
 
*Consumurile declarate de combustibil / energie, emisiile de CO2 şi gama electrică sunt măsurate în conformitate cu cerinţele tehnice şi specificaţiile Regulamentelor europene (CE) 715/2007 şi (CE) 692/2008, conform ultimelor modificări. Consumul de combustibil şi emisiile de CO2 sunt specificate pentru o versiune, nu pentru toate versiunile unui model. Procedura de testare standard aplicată permite compararea între diferite tipuri de vehicule şi diferiţi producători. In plus fata de eficienţa în materie de combustibil a unei maşini, comportamentul la volan, precum şi alţi factori non-tehnici joacă un rol decisiv în determinarea consumului de energie / combustibil al unui vehicul, a emisiilor de CO2 şi a gamei electrice. CO2 este principalul gaz cu efect de seră responsabil pentru încălzirea globală.
 
Începând cu 1 septembrie 2017, anumite vehicule noi sunt omologate folosind procedura World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) conform cu (UE) 2017/1151 cu ultimele modificări, care este o procedură de testare mai realistă pentru măsurarea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP a început să înlocuiască NEDC, procedura de testare anterioară. În timpul eliminării NEDC, consumul de combustibil WLTP şi emisiile de CO2 sunt corelate cu NEDC. Va exista o oarecare variaţie faţă de economia de combustibil şi emisiile anterioare deoarece anumite elemente ale testelor s-au modificat, respectiv, aceeaşi maşină ar putea avea un consum de combustibil şi emisii de CO2 diferite.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Dream Pervertor
8.10.2019, 10:32:01

...are casetofon?

-1 (3 voturi)
gigione deladolj
8.10.2019, 20:08:27

Daca n are, îi montezi tu, că tot ți coada in sus:)))

+1 (1 vot)
foarte atent
8.10.2019, 20:27:13

asteptam si de la Renault ceva de acelasi nivel...ori ei fac doar masini ieftine si slabe...