Auto

articolul anterior articolul urmator

FOTOGALERIE Dacia a lansat noile Dokker și Dokker Van

0
11 Jul 2012 08:52:35
Autor: adevarul
Dacia Dokker
Dacia Dokker

„Adevărul“ a testat în premieră în cadrul unui eveniment desfășurat în Austria, noile produse Dacia, Dokker și Dokker Van.

Aceste noi modele sunt primele utilitare propriu zise din istoria Dacia. Este prima încercare serioasă de intrare pe segmentul LCV (de vehicule comerciale ușoare).

În 8 ani, Dacia a dezvoltat 11 modele. Însă apariția gamei de utilitare ușoare va duce la încetarea producției a alte două modele. Acestea sunt exact vechile modele de utilitare ale producătorului român, Logan Van și Logan Pickup.

Fotogalerie cu noile modele Dacia, Dokker şi Dokker Van.


Dacia Dokker este un combi cu 5 locuri destinat unei utilizări mixte (atât în scop personal, cât şi în scop profesional), care dispune de un volum al portbagajului şi de o modularitate la cel mai bun nivel din categorie.

Dacia Dokker Van este o furgonetă destinată micilor comercianţi şi întreprinzători. Dokker Van oferă numeroase posibilităţi de transformare şi o gamă largă de accesorii. 

Ca în cazul Dacia Lodgy, interiorul modelelor Dokker şi Dokker Van oferă elemente de confort, moderne şi practice. Ele pot dispune de sistemul multimedia „Media Nav” cu touch screen de 18 cm (7’’), sistem de navigaţie, radio, conectivitate şi sistem de telefonie Bluetooth. Opţional sunt disponibile limitatorul de viteză şi asistenţa la parcarea cu spatele.

Dacia Dokker şi Dokker Van sunt propuse, în funcţie de ţară, cu 4 motorizări: noua motorizare pe benzină 1.2 TCe 115 CP, motorizarea pe benzină 1.6 MPI 85 CP, precum şi motoarele diesel 1.5 dCi 75 CP şi 90 CP.

Dacia Dokker poate transporta până la 5 persoane în condiţii de confort, asigurând în plus un portbagaj încăpător pentru bagajele ocupanţilor. Cu o capacitate de 800 de litri şi cu o lungime de încărcare de 1,16 m, Dacia Dokker dispune de cel mai mare portbagaj din segmentul său.

Datorită dimensiunilor sale (lungime-4,36 m, lăţime-1,75 m şi înălţime-1,81 m), Dacia Dokker Van oferă un volum de încărcare generos de 3,3 m3 şi o lungime de încărcare de 1,9 m.

Capacitatea sa de încărcare creşte în cazul opţiunii Dacia Easy Seat. Scaunul pasagerului devine polivalent : el se poate rabata pentru a degaja o suprafaţă plană, asemenea unei măsuţe şi se poate plia în poziţia „portofel” sprijinit de cutia de documente, pentru a obţine astfel o lungime de încărcare de 2,42 m.

Mai mult, scaunul poate fi scos din vehicul, oferind un volum de încărcare de 3,9 m3. Această ultimă configuraţie permite încărcarea cu uşurinţă a obiectelor cu o lungime de 3 m (lungimea de încărcare: 3,11 m). Sarcina utilă maximă a Dacia Dokker Van atinge 750 kg.

Dacia Dokker este echipat în serie cu o uşă laterală culisantă vitrată. O a doua uşă culisantă este disponibilă opţional sau în serie pe versiunea vârf de gamă. Cu o deschidere de 703 mm, portierele culisante facilitează accesul la locurile din spate în deplină siguranţă, indiferent de situaţie.

Aceste două noi vehicule vor fi comercializate începând din iunie 2012 în Maroc şi din toamna anului 2012 în Europa. Cu aceste noi produse Dacia vizează segmentul de lider pe piața de vehicule comerciale ușoare din România. În Europa Dokker va fi de asemenea în topul preferințelor clienților de utilitare ușoare.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările