Auto

articolul anterior articolul urmator

Honda devine brandul numărul 1 de motociclete şi scutere noi în România, cu o cotă de piaţă de 20,7%

2
21 Jan 2022 15:40:33
Autor: Adevărul Auto

Chiar dacă perioada pandemică a schimbat modul de reacţie şi relaţionare cu clientul, piaţa moto din România creşte substanţial în fiecare an. Din acest punct de vedere, 2021 a reprezentat cel de-al treilea an de creştere a numărului de motociclete şi scutere înmatriculate în România.

Vorbim despre o creştere de peste 25% de la un an la altul, cu un total de 3.239 unităţi înmatriculate în 2021. Totodată, piaţa moto din România arată semne de maturizare prin alegerea motocicletelor şi scuterelor ca variantă alternativă de transport.
 
Căutarea unor soluţii viabile pentru a evita aglomeraţia din marile oraşe, alături de pasiunea pentru deplasarea pe două roţi au dus în 2021 la creşterea segmentelor de piaţă dedicate scuterelor şi motocicletelor de cilindree medie, care facilitează mobilitatea urbană.
 
Cele mai vândute modele Honda au fost cele regăsite în gama de 650 cc (CB650R şi CBR650R), Gama 500 (CB500F, CB500X), Rebel 500, NC750X, Africa Twin, precum şi scuterul PCX 125.
 
În acest sens, adoptarea legii ce permite conducerea scuterelor de până la 125 cc cu permis categoria B (în anumite condiţii specifice aquisului comunitar şi care să permită fluenţa traficului în siguranţă deplină) ar putea contribui decisiv la dezvoltarea fenomenului moto din România. Totodată, ar alinia contextul legislativ al traficului la nivelul ţărilor occidentale.
 
Pentru anul 2022, Honda Trading România preconizează o creştere a pieţei şi o maturizare accentuată a comunităţii moto.
„Suntem convinşi că migraţia va continua din zona de hobby a motociclismului spre aceea mai pragmatică, a alternativei de mobilitate urbană”, spune Mihai Sandu – Motorcycles Sales Manager (Honda Trading România).
 
„Tocmai în acest sens, depunem eforturi constante pentru a pune la dispoziţia clienţilor noştri un portofoliu complet de produse şi stocul necesar de unităţi. De asemenea, în fiecare an am îmbunătăţit calitatea serviciilor oferite clienţilor Honda, acesta rămânând obiectivul principal şi pentru perioada următoare. Ne dorim să fim în continuare un factor activ şi implicat în comunitatea moto din România, pentru dezvoltarea unui climat moto sănătos şi sigur” 
Mai mult, anul 2022 aduce pe piaţă două modele noi: Honda NT1100 şi Honda ADV-350. Fiecare se bucură de o dezvoltare tehnică bazată pe feedback-ul clienţilor, aducând un plus de siguranţă şi confort atât în turele lungi, în cazul lui NT1100, cât şi în oraş, în cazul scuterului-crossover ADV-350.
 
De anul acesta Honda Trading România adaugă portofoliului de produse şi motocicletele de off-road. Pentru prima dată, pe piaţa din România au fost introduse în protofoliul Honda modelele de competiţie: CRF 150R, CRF 250R, CRF 450R., dar si cele destinate copiilor: CRF 50R, CRF 110R şi CRF 125R, care pot fi deja găsite în întreaga reţea de dealeri.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Cunoscatoru'
21.01.2022, 20:33:31

Asta miroase a publicitate de la "o posta", v-o spune unu' care cunoaste piata mai bine decat voi, ziaristii. Articolul era exceptional daca faceati o documentare aprofundata a pietei, piata care sufera de indeciziile politice, de faptul ca "gipul" are intaietate si ca melteanu' n-acepta alternativa.

un motan intransigent
22.01.2022, 11:20:12

Toate bune si frumoase, dar din articol nu "mirosim" pretul perlelor de la Honda. Oricat de pasionat ar fi motociclistul de mersul pe doua "roate" pretul "fiarei" conteaza. Stiu ca suna desuet, dar la niste motorete gen Mobra, usoare si mai ieftioare, bune de fatzait prin oras, asa ca pentru noi, romanii, chiar nu ravneste nimeni? Ce bune erau! Usoare, simple, lesne de depanat si intretinut, consum redus, independenta de 400 km.

-12 (12 voturi)
Modifică Setările