Auto

articolul anterior articolul urmator

Koenigsegg celebrează 100 de maşini construite în 10 ani cu Hundra

0
8 Mar 2013 10:46:07
Auto Report
Maşina cu aur a suedezului Koenigsegg
Maşina cu aur a suedezului Koenigsegg

Începerea unei companii auto nu este o misiune foarte uşoară. Realizarea suedezului Christian von Koenigsegg este cu atât mai admirabilă cu cât compania face în 2013 10 ani. Ani în care au reuşit să producă 100 de hypercaruri ultra-rapide şi super-scumpe. ”

Pentru a comemora acest eveniment, compania suedeză a decis ca maşina produsă cu numărul 100 (care este destinată unui client din Hong Kong) să fie ceva cu adevărat special, prezentat la Salonul Auto de la Geneva.
Această maşină este de fapt o Agera S, care poartă şi numele Hunda (care înseamnă în suedeză 100). Modelul are pe caroseria de carbon foiţe de aur de 24 de carate.
Ce mai nouă versiune a supercarului Koenigsegg este propulsată de un V8 supraalimentat de 5 litri care produce 1.016 CP. Sprintul 0-100 km/h se face în aceste condiţii în doar 2,8 secunde.
“S-au întâmplat multe în ultimii 10 ani”, spune baronul von Koenigsegg, adăugând că firma sa nu se va opri aici.
Acesta a declarat că nu se teme de concurenţa noilor supercaruri lansate la Geneva. A spus: “Echipa noastră abia aşteaptă să îşi măsoare creaţiile cu cele mai tari maşini din lume.”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările