Auto

articolul anterior articolul urmator

Mazda MX-30 - primul model electric al constructorului nipon FOTO

0
23 Oct 2019 09:39:34
Autor: Adevărul Auto
ImagMazda MX-30 are o autonomie de 200 de km
ImagMazda MX-30 are o autonomie de 200 de km

Primul model electric de serie Mazda, Mazda MX-30, este de astăzi disponibil pentru precomandă odată cu premiera de la Salonul Auto de la Tokyo. Maşina a fost creată, spun niponii, pentru clienţii care nu doresc să sacrifice plăcerea de a conduce când cumpără o maşină electrică.

GALERIE FOTO

Cu portierele sale unice, materialele ecologice şi bateria de dimensiuni corecte care oferă o autonomie de aproximativ 200km, peste media zilnică de 48 km de condus a şoferului european (Sondaj Ipsos MORI din martie 2019, cu 12.072 respondenţi adulţi selectaţi din pieţe europene (Marea Britanie, Austria, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Spania, Suedia şi Elveţia), Mazda MX-30 marchează un alt pas pozitiv în abordarea complexă a Mazda pentru reducerea emisiilor în urma lansării recente a motorului inovator Skyactiv-X.

O maşină cu baterie, nu o baterie cu roţi


Vorbind despre Mazda MX-30, care va ajunge la dealerii din Europa în a doua jumătate a anului 2020, Yasuhiro Aoyama preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe a declarat: „La fel ca la toate modelele noastre, designerii şi inginerii au avut un obiectiv foarte clar pentru primul nostru vehicul electric cu baterii. Trebuia să aibă un design care iese în evidenţă, să fie excelent la condus, un element cheie al ADN-ului Mazda care ne face unici în comparaţie cu concurenţii şi, cel mai important, să contribuie pozitiv la reducerea emisiilor pe întregul ciclu de viaţă al produsului.

„Pe lângă tehnologiile de electrificare pe care le introducem în toată gama noastră, fiind un producător mai mic, ne-am concentrat toate eforturile pe crearea unei maşini electrice care anticipăm că va fi o a doua maşină pentru poseori, a cărui autonomie va satisface nevoile clienţilor. Mulţi dintre jurnliştii care au condus vehiculul nostru de test au spus că este una dintre puţinele maşini electrice pe care le-au condus şi care au caracteristicile pozitive ale unei maşini obişnuite. În centrul fiecărui model Mazda proiectat se află plăcerea de a conduce şi va fi la fel şi în cazul maşinii noastre electrice."

Accent pe şofer


Ca orice alt model Mazda, Mazda MX-30 oferă o senzaţie de condus foarte naturală cu un răspuns rapid al acceleraţiei, pe viraje şi la frânare, exact aşa cum te aştepţi în situaţii cotidiene.

La Mazda MX-30, acest lucru este realizat prin abordările tehnice inovatoare din pachetul e-Skyactiv. Acesta include integrarea bateriei în structura caroseriei vehiculului, ceea ce îmbunătăţeşte rigiditatea generală a caroseriei şi oferă un răspuns excelent la manevrele şoferului.

Totodată, având în vedere importanţa sunetului pentru percepţia şoferului asupra cuplului şi vitezei, inginerii Mazda au creat un sistem de sunet electronic în interiorul Mazda MX-30, care este sincronizat cu cuplul motorului în ceea ce priveşte frecvenţa şi presiunea sunetului. 

Design distinctiv Kodo


Mazda MX-30 continuă tema minimalistă „less is more” utilizată atât la exteriorul, cât şi la interiorul maşinilor noastre.

Cabina oferă un sentiment de unitate mulţumită liniei fluide ce porneşte din partea superioară a montantului A şi se întinde până în spate. Culoarea acoperişului face această senzaţie şi mai clară. Uşile freestyle îi oferă Mazdei MX-30 o siluetă distinctivă şi elegantă, iar pasagerilor le asigură acces mai uşor atât la scaunele din faţă, cât şi la cele din spate.

La interior folosim materiale ecologice şi înlocuim o mare parte din pielea reală cu o alternativă vegană. În consola centrală este integrată şi o plută de provenienţă ecologică ce oferă un spaţiu de stocare creativ.

De ce MX?


Mazda a folosit prefixul MX pentru mai multe produse care au fost create în pofida tendinţelor din industria auto de la un moment dat. Cu MX-5 am realizat un model sportiv cu două locuri când roadster-ul a fost renegat de alţi producători.

Cu Mazda MX-30, am dezvoltat o experienţă complet nouă de model electric, cu ADN-ul Mazda cu design unic de interior şi exterior şi dinamică de condus aparte. Astfel, ne asigurăm că clienţii noştri pot să experimenteze în continuare bucuria de a conduce pentru care Mazda este binecunoscută.

Specificaţii*


Mazda MX-30 este disponibilă pentru precomandă în mai multe pieţe din Europa şi va sosi în reprezentanţe în a doua jumătate a anului 2020.

Caroserie

SUV

Capacitate

5 persoane

Lungime × lăţime × înălţime

4.395mm × 1.795mm × 1.570mm

Ampatament

2.655mm

Tren de rulare

e-SKYACTIV

Suspensie faţă

MacPherson 

Suspensie spate

Bară de torsiune

Direcţie

Pinion şi cremalieră

Frâne (faţă/spate)

Discuri ventilate/Discuri pline
/Frâne regenerative

Dimensiuni anvelope

215/55R18

Baterie

Tip

Baterie Lithiu-ion

Celulă

Prismatică

Voltaj total

355V

Putere electrică totală (capacitatea bateriei)

35.5kWh

Motor

Tip

Motor asincron

Sistem de răcire

Cu apă

Încărcare

Curent continuu

COMBO spec

Curent alternativ

Maximum 6.6kW

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările