Auto

articolul anterior articolul urmator

Mercedes-Benz Tourismo RHD cu podea ridicată doreşte să rescrie standardele în clasa sa

0
20 Jun 2017 09:59:08
Autor: Adevărul Auto
Mercedes-Benz Tourismo
Mercedes-Benz Tourismo

Mercedes-Benz lansează în premieră mondială noul Tourismo. Pornind de la caracteristicile care au consacrat acest model - eficienţă maximă a costurilor, siguranţă, funcţionalitate şi confort, noul Tourismo RHD promite să impresioneze deopotrivă companiile, pasagerii şi şoferii.

Cu o gamă extinsă de versiuni de dotare şi motorizare, noul Tourismo RHD este deosebit de polivalent. Mercedes-Benz Tourismo este cel mai des utilizat pentru curse de distanţe mari şi curse comerciale sau expres, excursii şi, ocazional, în curse speciale în regim urban. Noul Tourismo RHD urmează să înlocuiască cel mai bine vândut autocar cu podea ridicată din Europa după unsprezece ani. Producţia în serie a Tourismo RHD va începe în luna iulie a acestui an, toate modelele urmând a deveni disponibile pe piaţă până la sfârşitul anului 2017.

Pentru companii, eficienţă maximă a costurilor înseamnă, în primul rând, costuri minime. Noul Tourismo RHD vine în întâmpinarea acestei nevoi, reducând consumul de combustibil cu aproximativ 4,5% faţă de predecesorul său, în principal prin optimizarea aerodinamicii şi prin proiectarea unei caroserii complet noi, elegante şi cu o greutate redusă. Economiile se ridică până la 7% în cazul pachetului de eficienţă al noii generaţii de motoare OM 470, lansată pe piaţă în vara anului 2016. Configuraţia pentru Tourismo RHD are la bază cea mai nouă generaţie de motoare Mercedes-Benz OM 470, cu şase cilindri în linie, cilindree de 10,7 l şi pachet de eficienţă. Vârful de gamă în materie de motorizări, cu 335 kW (456 CP), combină dinamica remarcabilă cu consumul redus de combustibil. O altă noutate a Tourismo RHD constă în motorul compact Mercedes-Benz OM 936, cu şase cilindri în linie, cilindree de 7,7 l şi 260 kW (354 CP). Acesta îmbină consumul mic de combustibil cu o greutate redusă a autovehiculului, ceea ce îi conferă o capacitate extinsă de depozitare şi o eficienţă ridicată la nivel de costuri.


Cu noile echipări opţionale, precum Predictive Powertrain Control (PPC) sau Eco Driver Feedback (EDF), consumul de combustibil şi emisiile pot fi reduse şi mai mult.

Sistemul de frânare de urgenţă Active Brake Assist 3 (ABA 3), funcţia Stop/Start Assist, pentru condiţii de trafic aglomerat, şi sistemul de detectare a somnolenţei Attention Assist (AtAs) sunt doar trei exemple ale tehnologiei sofisticate de siguranţă a noului Tourismo RHD. Şi în ceea ce priveşte siguranţa pasivă, Tourismo RHD stabileşte noi standarde în segmental său: în cazul unui eventual accident, sistemul Front Collision Guard (FCG) protejează şoferul şi copilotul în caz de coliziuni. Mai mult, construcţia complet nouă a noului şasiului inelar al autocarului asigură suficient spaţiu, atât pasagerilor, cât şi şoferului, în caz de răstunare.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările