Metode de dezgheţare a parbrizului: soluţia ieftină şi eficientă pe care o poţi face rapid acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metode de dezgheţare a parbrizului. FOTO oppositelock.kinja.com
Metode de dezgheţare a parbrizului. FOTO oppositelock.kinja.com

Metode de dezgheţare a parbrizului. În dimineţile de iarnă, când găseşti parbrizul îngheţat bocnă şi te grăbeşti să ajungi la serviciu, ai da orice să descoperi o metodă eficientă şi rapidă de a topi stratul de gheaţă. Iată câteva metode de dezgheţare a parbrizului menite să le facă viaţa mai uşoară şoferilor.

Metode de dezgheţare a parbrizului: husele pentru parbriz

Pare banal, dar cea mai simplă metodă prin care putem scăpa de corvoada îndepărtării stratului de gheaţă format pe parbrizul maşinii este să prevenim acest lucru cu ajutorul unei huse pentru parbriz (foto jos). 

Accesoriul costă aproximativ 50 de lei în magazinele online de profil. 

metode de dezghetare a parbrizului

FOTO decorix.allshops.ro

Există şi folii cu magneţi pentru protejarea parbrizului, la preţul de 37 de lei (foto jos). 

metode de dezghetare a parbrizului

FOTO decorix.allshops.ro

Cei care nu deţin astfel de accesorii pot folosi o pătură cu care se acoperă parbrizul, şi care se poate fixa cu ajutorul geamurilor din faţă ale autovehiculului. Va fi suficient să îndepărtaţi pătura înainte de a pleca undeva.

Metode de dezgheţare a parbrizului: cum se prepară soluţia pe bază de oţet 

Alte metode de dezgheţare a parbrizului sunt reprezentate de spray-urile speciale pentru dezgheţarea maşinii, dar dacă nu aveţi aşa ceva la îndemână puteţi să pulverizaţi pe parbrizul îngheţat şi lichid de parbriz special pentru iarnă sau spirt. După ce gheaţa începe să se topească, puteţi folosi racleta ca să o îndepărtaţi. Nu uitaţi că ştergătoarele trebuie pornite numai după ce parbrizul este dezgheţat şi curăţat, altfel riscaţi să deterioraţi ştergătoarele. Oricum, este de preferat ca peste noapte să le ridicaţi sau să le scoateţi.

O altă metodă foarte bună pentru prevenirea îngheţului este şi folosirea unei soluţii pe bază de oţet (50% apă şi 50% oţet alb, pentru că nu miroase atât de puternic, sau o variantă mai concentrată, formată din trei părţi oţet şi o parte apă), făcută în casă. Puneţi soluţia într-o sticlă cu pulverizator şi stropiţi seara geamurile maşinii. Stergeţi apoi geamurile cu o bucată de material sau cu o lavetă. 

Dimineaţa parbrizul va fi mai puţin îngheţat şi mult mai simplu de curăţat. Important este să-ţi aminteşti să pulverizezi soluţia în fiecare seară. Totuşi, dacă se întâmplă să uiţi, a doua zi poţi să pulverizezi soluţia de oţet direct peste stratul de gheaţă, conform recomandărilor parbrize.net. Gheaţa va începe să se topească destul de rapid, apoi vei putea să o cureţi cu o racletă.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite