Auto

articolul anterior articolul urmator

Mit şi adevăr despre sistemele automate de parcare cu plată

0
Articol publicitar
16 Mar 2020 08:54:49
Autor: ADH

Te-ai gândit până acum că vrei să ai o afacere care să nu necesite eforturi mari pentru administrare? În acelaşi timp ai o sumă de bani pe care vrei să o investeşti şi un teren într-o zonă de cu trafic aglomerat?

Poţi alege să dezvolţi o parcare privată cu sistem de bariere şi automat de taxare. Parcarea privată este o afacere aproape la cheie care nu necesită cunoştinţe complexe. Totuşi sunt câteva aspecte demne de luat în calcul, pe care specialiştii Tritech Group, care au experienţă în configurarea, instalarea şi punerea în funcţiune a sistemelor automate de parcare cu plată, le pun în discuţie mai jos. Din experienţa de lucru acumulată pe parcursul anilor, aceştia au sintetizat câteva situaţii care se pot clasifica în mit şi adevăr.

Un sistem de parcare cu bariere funcţionează cu dificultate

Este cu siguranţă un mit pentru că experienţa instalărilor anterioare a dovedit că dacă utilizatorii sunt informaţi clar cu privire la regulamentul de folosire a parcării, iar instrucţiunile sunt afişate coerent şi corect în locuri uşor accesibile atunci sistemul automat de parcare cu plată îşi va demonstra rapid utilitatea. Se poate întâmpla ca vizitatorii parcării să nu fie familiarizaţi cu folosirea unui astfel de sistem şi, la început, se recomandă un timp de graţie mai lejer pentru formalităţile de plată şi ieşire din parcare.

Un sistem automat de parcare cu plată se amortizează rapid

Este adevărat, iar dovadă stau zeci de proiecte care au recuperat investiţia făcută în aparate de taxare şi bariere automate. Cu titlu de exemplu investiţia într-un sistem automat de parcare cu bariere şi automat de plată se poate recupera între 3 luni şi 1 an, în funcţie de gradul de ocupare al parcării, de tipurile de servicii oferite clienţilor (parcare cu tarif orar, pe timp de zi sau pe timp de noapte sau acces tip abonament) şi de preţul perceput pentru aceste servicii. Discuţia face referire strict la echipamentul care gestionează accesul în parcare şi plata pentru folosirea parcării.

Este suficient să instalezi o barieră cu telecomandă

Un sistem complet de gestiune parcare are, pe lângă bariere automate şi staţii de plată (fie asistate, fie automate) şi server, camere LPR (de identificare a numerelor de înmatriculare), staţii de intrare (care emit tichetul de acces), staţii de ieşire (care citesc tichetul şi permit accesul în afara parcării). Opţional, pentru eficientizare, se pot instala senzori tip led (care semnalizează dacă locul este liber sau ocupat), semafoare, plăcuţe led cu numărul de locuri libere. Pentru ca parcarea să funcţioneze la parametri cât mai buni fiecare accesoriu are rolul lui constructiv. Dar, ca să revenim la dotarea minimă cu barieră, şi, eventual, plata la paznic. Este un mit că te va ajuta la fel ca un sistem complet prin prisma faptului ca programul de gestiune îţi oferă rapoarte în timp real şi te ajută să fii conform cu legislaţia fiscală în vigoare.

Aparatul de taxare parcare nu dă rest

În mod cert este un mit. Aparatele de taxare parcare acceptă toate denominările existente pe care le doreşte beneficiarul proiectului şi poate da rest în funcţie de aprovizionarea cu bancnote şi monede realizată. De asemenea, aparatele pot permite utilizatorului să plătească parcarea cu cardul, fapt ce ajută la evitarea situaţiilor în care clientul primeşte, fie prea multe monede sau bancnote mici, fie prea puţine sau ajută clienţii care nu au la ei numerar în moneda locală. În acelaşi timp, plata cu cardul este mult mai igienică decât cea cu numerar, un aspect demn de luat în calcul, mai ales, în aceste zile în care observam alertă şi măsuri de precauţie luate pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 (denumit popular coronavirus).

Un sistem cu bariere va alunga o parte dintre clienţi

E adevărat. Da. Un sistem automat de parcare cu bariere şi automat de plată va îndepărta clienţii care nu sunt dispuşi să plătească pentru folosirea parcării, „care lasă maşina doar 5 minute”, dar au de fapt treabă în altă parte, în apropierea parcării. Un sistem automat cu aparat de taxare parcare va ajuta la filtrarea clienţilor şi la atragerea celor care sunt dispuşi să plătească un preţ corect pentru un serviciu modern şi civilizat.

În concluzie

Te interesează să ştii cum poţi să îţi gestionezi mai bine parcarea şi să obţii venituri care să îţi avantajeze firma? Hai să contactezi specialiştii Tritech Group la 0735 23 22 23 sau la office@tritech.ro Detalii despre sistemele automate de parcare cu plată comercializate şi instalate de Tritech Group se găsesc pe pagina www.sistemeparcareplata.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările