Auto

articolul anterior articolul urmator

Noul Opel Mokka-e: 100% electric

0
26 Jun 2020 16:05:15
Autor: Adevărul Auto

Constructorul auto german dezvăluie acum a doua generaţie a bestseller-ului său compact, un Mokka complet nou, care este 100% electric.

Noul Mokka este construit pe o nouă versiunie, extrem de eficientă de platformă multi-energy CMP (Common Modular Platform).  Acest sistem modular uşor şi eficient oferă o flexibilitate maximă în dezvoltarea vehiculului şi permite utilizarea atât a propulsoarelor termice, cât şi a celui electric. Clientul este cel care alege. Echipa de ingineri din Rüsselsheim a lucrat în special la reducerea considerabilă a greutăţii pe de o parte, economisind până la 120 kg faţă de generaţia anterioară şi la îmbunătăţirea rigidităţii structurii pe de altă parte, obţinând o rigiditate torsională de până la 30% în cazul versiunii electrice. Beneficiile sunt evidente: noul Mokka consumă substanţial mai puţină energie, în timp ce este mult mai receptiv, agil şi plăcut de condus.

Noul Mokka continuă tradiţia Opel de a oferi tehnologii inovatoare din clase superioare în gama de volum, astfel încât, cât mai multi clienţi să beneficieze de acestea. Tehnologiile includ sisteme avansate, cum ar fi ACC (Advanced Cruise Control), a cărui funcţie stop & go permite şoferului să treacă mai uşor prin traficul aglomerat: modelul său electric Mokka-e îşi poate regla automat comportamentul în funcţie de mişcările vehiculului din faţă, fără a fi necesară acţionarea acceleraţiei sau a frânei. În plus, sistemul Active Lane Positioning menţine automat noul Mokka în centrul benzii. De asemenea, sistemul de iluminare adaptivă, IntelliLux LED® matrix cu 14 elemente, oferă tehnologie de top, unică în acest segment. Toate variantele Mokka vin standard cu faruri cu LED în faţă şi în spate, o frână de parcare electrică, precum şi recunoaşterea semnelor de circulaţie. O cameră panoramică de 180 de grade este, de asemenea, disponibilă.

În ciuda unui ampatament puţin mai lung (+2 mm), noul Mokka este cu 12,5 cm mai scurt decât generaţia anterioară, oferind în acelaşi timp celor cinci pasageri un spaţiu de încărcare similar, de până la 350 de litri în portbagajul său. Lungimea totală de numai 4,15 metri îl face extrem de uşor de manevrat şi de parcat în zonele urbane şi suburbane. Noul Mokka surprinde cu proporţiile sale bine definite şi designul îndrăzneţ. De asemenea, noul venit iese în evidenţă ca fiind primul model care prezintă viitorul design al mărcii şi următoare generaţie de cockpit, complet digitalizat: Opel Vizor şi, respectiv, Opel Pure Panel. Fără afişaje analogice, fără animaţii decorative fanteziste, inutile: experienţa este practică, simplificată, informaţiile furnizate sunt axate pe ceea ce este cu adevărat necesar. Panoul de instrumente poziţionat orizontal integrează două ecrane; cel din faţa şoferului are o dimensiune de până la 12 inch. Pentru a permite şoferului utilizarea intuitivă şi focalizarea, inginerii Opel au păstrat totuşi câteva butoane de control pentru funcţii esenţiale, evitând explorarea periculoasă în sub-meniuri.

„Noul Mokka este un autovehicul modern care atrage privirile şi va schimba percepţia asupra mărcii noastre! Cu Mokka, reinventăm Opel şi introducem designul pentru următorul deceniu. Acesta arată tot ce reprezintă marca astăzi şi în viitor: Mokka este plăcut de condus, dotat cu tehnologii inovatoare şi eficient din toate punctele de vedere. În plus, întruchipează perfect valorile mărcii Opel - captivante, abordabile, germane - în cel mai progresiv mod. Este primul Opel care este electric chiar de la lansare; o dovadă reală a faptului că Opel devine electric”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller cu entuziasm despre noul model.

Pentru prima dată în istoria Opel, noul Mokka va fi disponibil încă de la lansare, cu o variantă complet electrică. Motorul electric furnizează 100 kW (136 CP) şi un cuplu maxim de 260 de Newton metri, disponibil imediat, de la pornire. Şoferii pot alege între trei moduri de conducere - Normal, Eco şi Sport. Viteza maximă limitată electronic este de 150 km/h pentru păstrarea energiei stocate în bateria de 50 kWh şi a autonomiei. La o staţie de încărcare rapidă cu curent continuu de 100 kW, 80% din energia bateriei poate fi încărcată în doar 30 de minute. Opel Mokka-e are în modul Normal o autonomie pur electrică de până la 322 de kilometri, conform ciclului de testare WLTP1, în timp ce modul Eco ajută şoferul să atingă autonomia maximă. Fie utilizând un sistem de alimentare tip wall box casnic, fie o staţie pentru încărcarea rapidă sau un cablu pentru priza de uz casnic: Noul Mokka-e este pregătit pentru toate opţiunile de încărcare. De asemenea, convinge cu o garanţie de opt ani pentru baterie.

Acesta va putea fi comandat în a doua parte a anului curent şi va fi disponibil la dealeri la începutul anului 2021 (Germania). De asemenea, noul venit va fi oferit cu motoare diesel şi benzină.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii