Auto

articolul anterior articolul urmator

Porsche a crescut numărul livrărilor cu zece la sută în 2019

0
13 Jan 2020 13:24:37
Autor: Adevărul Auto

Automobilele construite de producătorul din Stuttgart sunt mai populare ca niciodată: în 2019, Porsche a livrat clienţilor săi 280.800 de autovehicule - cu zece la sută mai mult decât în anul precedent.

În mod particular, modelele Cayenne şi Macan au înregistrat o creştere semnificativă: 92.055 de unităţi Cayenne au fost livrate în întreaga lume, înregistrând o creştere anuală de 29 la sută. Modelul actual este disponibil pe toate pieţele începând cu 2019 şi ,recent, ca hibrid plug-in. În plus, în primăvara anului trecut a fost prezentat pe piaţă noul Cayenne Coupé, un model şi mai sportiv. De asemenea, 99.944 de unităţi Macan au fost livrate către clienţi - o creştere de 16 la sută faţă de 2018.
 
„Suntem încântaţi de acest rezultat extraordinar, care arată entuziasmul clienţilor la nivel mondial pentru maşinile noastre sport şi suntem mândri că am consolidat în continuare atractivitatea mărcii noastre şi experienţa clienţilor cu noi abordări”, spune Detlev von Platen, membru al Comitetului Executiv pentru vânzări şi marketing la Porsche AG. „Suntem optimişti că putem menţine nivelurile ridicate ale cererii în 2020 - şi datorită unei serii de modele noi şi comenzilor deja plasate pentru Taycan.”
 
Cea mai mare creştere, în Germania şi Europa
Pe piaţa internă a companiei şi pe toată piaţa europeană, Porsche a înregistrat cea mai puternică creştere în 2019, cu un plus de 15% în fiecare caz. Au fost livrate 31.618 automobile în Germania şi 88.975 automobile în toată Europa. Producătorul de maşini sport a înregistrat, de asemenea, un avans pe cele mai mari pieţe ale sale. În China, 86.752 de automobile au fost predate clienţilor, ceea ce reprezintă o creştere de opt la sută faţă de 2018. Şi în SUA, Porsche a crescut cifrele de livrare cu opt la sută, la 61.568. În consecinţă, producătorul de maşini sport a sfidat tendinţa de slăbire a climatului economic general pe ambele pieţe. 116.458 de automobile Porsche au fost livrate clienţilor din regiunile Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu – reprezentând o creştere de şapte la sută faţă de 2018.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările