Porsche Engineering România utilizează inteligenţa artificială pentru mobilitatea electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porsche Engineering România lucrează la mai multe proiecte de dezvoltare a unor vehicule complet electrice care utilizează inteligenţă artificială (AI) şi regândesc interacţiunea om-maşină.

De la soluţii de dezvoltare a unor sisteme avansate de asistenţă pentru şoferi, caracteristici de conectivitate şi interfeţe de utilizare de ultimă generaţie, până la folosirea optimă a bateriei electrice, inginerii clujeni îşi aduc contribuţia la viitorul mobilităţii. Într-un moment de cotitură pentru industria auto, filiala furnizorului global de servicii de inginerie Porsche Engineering continuă să caute ingineri talentaţi pentru a-şi extinde echipa de specialişti.

„Ne îndreptăm rapid către ceea ce este cunoscut în general drept HAD (Highly Automated Driving), un mod de a conduce extrem de automatizat”, explică Marius Mihailovici, Director General al Porsche Engineering România. „Creăm un tip de interacţiune om-maşină care este intuitiv şi predictiv şi ia în considerare condiţiile de mediu, inclusiv condiţiile de trafic, pentru a menţine şoferii în siguranţă şi pentru a-i scăpa de problemele cu care se confruntă zilnic. În viitorul apropiat, inteligenţa artificială nu va răspunde numai la schimbarea condiţiilor meteorologice, ci va fi în măsură să evite în mod proactiv situaţiile dificile create de alte maşini şi şoferi.”

Echipa de 200 de ingineri şi dezvoltatori de la Porsche Engineering Cluj utilizează o gamă întreagă de metode actuale AI, inclusiv reţelele neuronale, reţelele neuronale recurente, reţelele neuronale convoluţionale, consolidarea învăţării sau procesele decizionale. Provocarea sa este, însă, să selecteze tehnologiile şi soluţiile care funcţionează cel mai bine într-un mediu auto şi care pot fi integrate perfect într-un automobil. Compania valorifică tradiţia academică îndelungată în materie de inteligenţă artificială de la Cluj - care datează din anii ’70 - şi şi-a extins colaborarea cu Universitatea Tehnică din Cluj pentru a permite dezvoltatorilor şi inginerilor specializaţi să aibă o contribuţie la viitorul mobilităţii.

„Cei mai buni dezvoltatori specializaţi pe AI îşi doresc să lucreze la proiecte relevante, care urmăresc o viziune clară. Acesta este motivul pentru care proiectele noastre auto pentru viitorul mobilităţii reprezintă o perspectivă atrăgătoare pentru absolvenţii şi experţii din acest domeniu”, spune Mihailovici. ”Acest lucru ne-a permis să ne atingem obiectivul de recrutare pentru 2019 cu puţin înainte de termen. Cum ponderea electrificării şi a sistemelor inteligente în următoarea generaţie de automobile creşte continuu, avem o perspectivă pozitivă asupra anului 2020 şi nu numai. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem, în viitorul apropiat, proiectele la care am contribuit deja pe drum, în trafic. Şi suntem şi mai încântaţi de proiectele la care lucrăm pentru următorii ani.”

Imagine indisponibilă
Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite