Auto

articolul anterior articolul urmator

Premieră mondială - A opta generaţie Porsche 911

0
28 Nov 2018 10:05:18
Ciobanu Constantin

Fiecare generaţie 911 a reprezentat o redefinire, o recalibrare a standardelor în funcţie de care restul modelelor sport erau evaluate. Nu credem că lucrurile vor sta altfel şi de această dată, dar până vom ajunge în spatele volanului, să vedem ce aduce nou acest 911 type 992.

Premiera mondială a noii generaţii Porsche 911 a avut loc acum câteva ore, în avanpremiera salonului auto de la Los Angeles. 911 rămâne un 911 din punct de vedere al designului. Un profil unic şi imposibil de confundat, de această dată cu pasajele roţilor ceva mai generos dimensionate pentru a putea găzdui roţi de 20 inch pe faţă şi chiar 21 inch pe spate. A opta generaţie propune o parte frontală mai lată cu 45 mm, portiere cu mânere care se retrag pentru o siluetă cât mai fluidă, un eleron spate activ mult mai masiv. Cu excepţia secţiunilor faţă/ spate, restul caroseriei este realizat din aluminiu. Cei care iubesc vechile modele, probabil vor aprecia şi designul noii capote.

La interior nu regăsim o revoluţie, în buna tradiţie Porsche bifăm o evoluţie. Salutăm faptul că tabloul de bord păstrează tema celor 5 ceasuri, un ceas central pentru monitorizarea turaţiei motorului, flancat de două display-uri care pot fi configurate să ofere informaţiile grupate sub forma a câte două ceasuri. Display-ul central al unităţii PCM are acum 10,9 inch.

Porsche a dezvoltat noi sisteme de asistenţă. Toate modelele vor fi echipate cu noul sistem care detectează prezenţa apei pe suprafaţă de rulare, şoferul va fi avertizat de schimbările la nivelul suprafeţei de rulare şi va putea selecta un mod dedicat de rulare. 911 va putea fi echipat şi cu Night Vision Assist, o cameră termică disponibilă opţional.

Dotările noului 911 sunt completate de trei funcţii digitale exclusive: aplicaţia Porsche Road Trip pentru excursii extraordinare, asistentul personal Porsche 360+ şi calculatorul de emisii Porsche Impact, pentru neutralizarea amprentei individuale de emisii de carbon.

Aplicaţii digitale: „Road Trip“, „360+“ şi „Impact“

„Porsche Road Trip“ ajută conducătorii auto pasionaţi la planificarea şi organizarea călătoriilor speciale, precum şi la navigarea în timpul acestora. Rutele special selectate pe care aplicaţia le oferă includ recomandări exclusive pentru hoteluri şi restaurante, precum şi puncte de interes şi atracţii turistice întâlnite de-a lungul traseului.

„Porsche 360+“ permite clientului să se bucure de experienţa Porsche chiar şi atunci când este departe de vehicul; inima „Porsche 360+“ este un asistent personal de lifestyle disponibil non-stop. Acesta a fost gândit pentru a face experienţele exclusiviste posibile, iar viaţa de zi cu zi mai uşoară.

„Porsche Impact“ este un calculator de emisii, care calculează contribuţiile financiare pe care clienţii Porsche le pot plăti pentru a compensa pentru amprenta personală de emisii CO2. Aceştia pot alege dintre proiectele climatice certificate la nivel internaţional în care doresc să investească. Proiectele disponibile sunt răspândite în întreaga lume şi se concentrează pe energia eoliană, hidro şi solară, precum şi pe protecţia pădurilor.

Detalii tehnice şi preţul noi generaţii pe rsmag.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii