Auto

articolul anterior articolul urmator

Primăria Sinaia achiziţionează 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid

0
4 Dec 2019 14:33:28
Autor: Adevărul Auto

De la Târgul internaţional dedicat vehiculelor comerciale IAA, unde a fost desemnat Autobuzul Anului 2019, Mercedes-Benz Citaro Hybrid ajunge, începând din 2020, pe străzile din Sinaia. Achiziţia a 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost finalizată la finalul lunii noiembrie, în prezenţa lui Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia, şi a reprezentanţilor companiei Mercedes-Benz România - Valeriu Zaharia şi Bogdan Aldea.

Cele 11 autobuze urmează să fie livrate în cursul anului 2020. Comanda constă în opt autobuze Citaro K hybrid, cu lungimea de 10,63 m, prevăzute cu 2 uşi, modele compacte, care oferă o bună manevrabilitate pe străzile aglomerate şi înguste, respectiv trei autobuze Citaro hybrid, de 12,14 m, pentru o capacitate ridicată de transport.

„Dezvoltat special pentru a răspunde exigenţelor transportului public actual, Mercedes-Benz Citaro Hybrid înglobează avantajele unui autovehicul ecologic cu fiabilitatea şi performanţele unui autovehicul cu propulsie convenţională. Caracteristicile inovatoare ale autobuzului Mercedes-Benz Citaro Hybrid se aliniază perfect obiectivelor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon în centrele urbane şi de dezvoltare a unui transport public modern, eficient, de înaltă calitate.”, a declarat Bogdan Aldea, Sales & Marketing Director pentru autobuze şi autocare în cadrul Mercedes-Benz România.

Standardele în materie de confort şi siguranţă, deja consacrate de modelul Citaro, sunt păstrate şi în cazul Mercedes-Benz Citaro Hybrid. Autobuzele ce urmează a fi livrate la Sinaia vor fi echipate cu camere video, Wi-Fi, sisteme GPS şi e-ticketing şi vor fi dotate cu rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid, care circulă deja în oraşe europene precum Stuttgart, Cracovia, Essen, au deschis în 2019 un noul capitol al mobilităţii urbane şi în România.

„Este important ca municipalităţile să îmbine optim nevoile unui transport public eficient cu cele pentru conservarea mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor. Ne bucurăm că Primăria Sinaia a identificat în noi un partener de încredere şi că ne putem aduce aportul la obiectivele municipalităţii pe termen lung, prin intermediul autobuzelor inovatoare Mercedes-Benz Citaro Hybrid.”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses Mercedes-Benz România.

„Mobilitatea urbană reprezintă un capitol important pentru creşterea calităţii vieţii sinăienilor, iar un transport în comun ecologic menţine un oraş sănătos. Mă bucur că licitaţia a fost câstigată de o companie cu renume mondial pentru produsele de top.”, a declarat Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările