Auto

articolul anterior articolul urmator

Record de audienţă în etapa a patra a Racing League Romania powered by BMW

0
10 Apr 2020 17:31:58
Autor: Adevărul Auto

Record de audienţă dar şi de înscrişi în campionatul Racing League Romania powered by BMW. 160 de concurenţi au impus organizarea a două sesiuni de curse suport.

Cursele deosebit de strânse erau de aşteptat pe faimosul circuit stradal de la Nuremberg, după cele mai strânse precalificări din sezonul curent al Racing League Romania powered by BMW. De luni până duminică, piloţii se luptă pentru a prinde unul din cele 30 de locuri disponibile pe grila de start a etapelor oficiale din RLR, iar pe Norisring diferenţa de timp dintre primul loc şi poziţia 30 a fost de numai jumătate de secundă. Nu mai puţin de 130 de piloţi au luat parte la precalificările din timpul săptămânii.

Surprizele au început să apară încă din sesiunea de 10 minute de calificări, unde Andrei Bechir a reuşi să spargă monopolul de pole-position-uri al lui Cristian Berindea. Un timp excelent de 55.843s i-a rezervat startul din prima poziţie a grilei, dar şi trei puncte în clasament. Durata scurtă a sesiunii şi dificultatea de a găsi spaţiu pe circuitul stradal şi-au pus amprenta şi în ecarturile din pluton, 1.2s despărţind cele 30 de modele BMW M3 E30 DTM. Numele obişnuite s-au aflat la vârf, cu Berindea şi Nicolae pe locurile doi şi trei, dar restul poziţiilor au fost mai bine amestecate, natura circuitului făcând fiecare sutime să conteze mai mult decât în mod normal.

Cursa 1

Efortul din calificări s-a dovedit în van pentru unii piloţi iar aşa cum era de aşteptat, startul şi primul viraj au fost momentele cruciale din prima manşă. Victor Nicolae a avut o lansare bună de pe grilă şi a vizat interiorul şi conducerea întrecerii după primul viraj. O frânare ratată pentru Mihnea Georgescu a declanşat un accident în lanţ, el lovindu-l din spate pe pole sitter-ul Andrei Bechir. Acesta a căzut până pe ultimul loc în urma carambolului de care unii piloţi au profitat iar alţii au avut de pierdut foarte multe poziţii şi şi-au avariat maşinile. Robert Prepeliţă a fost marele câştigător al loteriei de pe Norisring, urcând un număr de 10 poziţii după primul viraj, progresul de pe 14 pe 4 fiind extraordinar.

De asemenea, Alex Cascatău, plecat de pe 11, reuşea să evite incidentele şi progresa până pe şapte. Radu Dumitrescu a încercat să îl depăşească pe Prepeliţă în prima trecere prin şicană, dar atingerea dintre cele două BMW-uri a dus la răsucire şi pierdere masivă de poziţii pentru Dumitrescu, în timp ce Prepeliţă reuşea să pastreze poziţia a patra. Reîntors în campionat după o absenţă în etapa de pe Imola, tenismenul profesionist în circuitul ATP, Florin Mergea, a profitat şi el de pe urma incidentelor de pe primul tur. După prima buclă completată pe Norisring, acesta urca de pe 26 până pe 17, ritmul de cursă fiind mai bun decât cel din calificări. Luptele s-au dat de-a lungul plutonului pe toată durata cursei, dar Berindea i-a dat un răspuns ferm lui Nicolae la conducere şi a reuşit o nouă victorie în acest sezon. Podiumul a fost completat de Andrei Morţilă, care a confirmat ritmul bun de la Imola, iar Cascatău şi Prepeliţă s-au clasat în top 5.

Cursa 2

După recuperarea spectaculoasă din prima cursă, Andrei Bechir obţinea pole-ul în cursa cu grilă inversată. El a repetat practic performanţa de la Imola, unde a învins în circumstanţe similare, fără a avea balastul ce le revine primilor trei piloţi după prima cursă. Startul de data aceasta a fost curat, lipsit de incidente în lanţ în primul viraj. Marele perdant al primului tur a fost Victor Nicolae, ghinionul făcând ca problemele tehnice să ducă la un contact ciudat cu maşina lui Prepeliţă şi forţându-l să abandoneze în această cursă.

Alex Maniţiu a impresionat la debutul în sezonul actual, reuşind să termine pe podium, după componenţii echipei Apex Hunters Red. Victor Taraş se apropie şi el de primul să podium în Racing League Romania, poziţia a patra fiind cea mai bună clasare a sa din acest sezon. George Căţan a avut de asemenea un debut bun în RLR, pilotul de motociclism reuşind să puncteze în a doua cursă de duminică, după ce a afişat un ritm foarte bun în simulator. În top 10 i-am mai regăsit şi pe Bogdan Moldovan, membrul WCR Academy reuşind să-l depăşească pe Alex Cascatău pe final de manşă. Moisescu, Dumitrescu, Hellmann şi Mutu au încheiat ierarhia primilor clasaţi.

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continuă, campionatul fiind perfect plasat pentru a susţine şi mişcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populaţia în vremuri de criză. Motorsportul virtual pregăteşte a cincea etapă pe cel mai de temut circuit al Europei, Nurburgring Nordschleife, duminică 12 aprilie, pentru care precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura şi detaille sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: http://bit.ly/Forum_RLR

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România.

Clasament Piloţi (provizoriu)

1.     Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 136p

2.    Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 128p

3.    Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 110p

4.    Alex Cascatău (West Competition Racing) – 82p

5.    Cristian Moisescu – 80p

6.    Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 65p

7.     Victor Taraş (Lunar RO Racing) – 63p

8.    Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 46p

9.    Leo Borlovan – 30p

10.  Andrei Duminică – 26p

Clasament echipe (provizoriu)

1.     Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 264p

2.    West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 147p

3.    East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 115p

4.    Lunar RO Racing (Taraş-Hellmann) – 81p

              5.    WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 53p 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările