Auto

articolul anterior articolul urmator

Record de audienţă în etapa a treia din Racing League Romania powered by BMW

0
2 Apr 2020 13:58:42
Autor: Adevărul Auto

Ajuns la a treia etapă din actualul sezon Racing League Romania powered by BMW, cel mai mare campionat autohton de sim racing, continuă să crească în audienţă, aproape 20.000 de vizualizări fiind contorizate pe streamul oficial al etapei de la Imola.

Legendara pistă de Formula 1 de la Imola a oferit cadrul perfect pentru o a treia etapă plină de spectacol în Racing League Romania powered by BMW. Duelurile roată la roată au fost la ordinea zilei, iar spectacolul pe circuit a fost pe cinste în ambele manşe de 30 de minute.

Bătălia pentru a prinde un loc pe grila de duminică a fost mai intensă ca niciodată, iar din cei peste 120 de piloţi înscrişi în campionat, 100 au dat curs provocării de a înregistra cel mai bun tur în cursul săptămânii. În cele din urmă, diferenţa din precalificări a fost cea mai strânsă de până acum - sub 1.6s pe tur între reperul săptămânii şi poziţia a 30-a.

Cursa 1

Marja mare avută în calificări a confirmat avantajul lui Cristian Berindea pe această pistă, acesta conducând întrecerea în intregime, fără prea multe probleme în prima manşă. Duelurile mai intense s-au purtat în urma sa, unde Alex Cascatău şi Andrei Bechir au avut un schimb de poziţii curat dar ferm, cu multiple rocade între cei doi. Câştig de cauză în cele din urmă în favoarea pilotului real, Cascatău reuşind o manevră decisivă pentru locul al doilea şi menţinându-se acolo, la mică distanţă faţă de Victor Nicolae. Bechir a terminat pe patru, după ce a fost implicat într-un acroşaj cu Cristian Moisescu, ocupantul locului şase la final, dar aflat sub investigaţia comisarilor de cursă. Leo Borlovan, al cincilea, a fost al doilea pilot real clasat în cursă, iar Bogdan Mutu, Victor Taraş, Andrei Mortilă şi Lukas Hellmann au completat locurile de la 7 la 10.

Cursa 2

Acţiunea a fost frenetică în cursa a doua, grila inversată pentru top 10 şi aplicarea balastului dovedindu-se elementele cheie în generarea spectacolului. Fundamentele victoriei au fost puse la start, când Andrei Bechir a ţâşnit rapid de pe locul şapte până pe trei în primul viraj. Ritmul superior şi lipsa balastului şi-au spus cuvântul în etapa de pe Imola, timpii reuşiţi în frunte de pilotul Apex Hunters Red fiind inaccesibili pentru urmăritori. Gruparea Lunar RO Racing a fost implicată în multiple dueluri, iar Hellmann, plecat din pole, nu a reuşit să concretizeze avantajul avut şi a încheiat pe locul 12. Cristian Moisescu a profitat şi el de lipsa balastului pentru a termina pe doi, urmat de Nicolae (cu 10kg în plus) şi Berindea (20kg în plus). Un contact cu Nicolae la începutul cursei l-a retrogradat pe Cascatău până pe poziţia a 13-a, dar cursa spectaculoasă de recuperare i-a adus pe locul cinci la sfârşitul întrecerii. Coechipierul de la West Competition Racing, Radu Dumitrescu, a încheiat pe şase, urmat de Taraş, Borlovan, Sergiu Nicolae şi Andrei Duminică.

O altă premieră a fost şi prezentarea, în pauza din cele două curse, a ceea ce va deveni imnul oficial al Racing League România: este vorba de melodia Speed, al formaţiei Urma, de pe albumul „Lost End Found”. Momentul a fost unul special, 29 martie fiind chiar ziua de naştere a solistului trupei, Mani Gutău.

Victoriile din Racing League Romania vor fi răsplătite de către Motul - partener al Racing League Romania powered by BMW. Aceştia vor oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising – geci, tricouri, şepci şi alte produse Motul celor doi câştigători din fiecare manşă.

Reluarea etapei a treia, de pe Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola, poate fi revăzută aici: http://bit.ly/RLR_S5_Etapa3

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continuă, campionatul fiind perfect plasat pentru a susţine şi mişcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populaţia în vremuri de criză. Motorsportul virtual pregăteşte a patra etapă, pe legendarul circuit urban Norisring duminică, pe 4 aprilie, pentru care precalificările sunt deja deschise.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura şi detaille sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: http://bit.ly/Forum_RLR

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:25. Următoarea etapă se va desfăşura pe Norisring, pe 4 aprilie.

Programul etapelor (în direct):

20:25 Introducere

5 minute

20:30 Calificări

10 minute

20:40 Pauză

5 minute

20:45 Manşa 1

30 minute

21:15 Pauză

5 minute

21:20 Manşa 2 (grilă inversată pentru top 10)

21:50 Interviuri cu ocupanţii podiumurilor

30 minute

10 minute

 

 

Calendarul competiţional:

Etapa 4

5 aprilie

Norisring

Etapa 5

12 aprilie

Nürburgring Nordschleife (Endurance Cup)

Etapa 6

19 aprilie

Virginia International Raceway

Etapa 7

26 aprilie

Circuit de Spa-Fracorchamps

Etapa 8

3 mai

Zandvoort

Etapa 9

10 mai

Kyalami Grand Prix Circuit

Etapa 10

17 mai

Brands Hatch GP

Clasament Piloţi (provizoriu)

 1. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 97p
 2. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 97p
 3. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 93p
 4. Cristian Moisescu – 76p
 5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 57p
 6. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 55p
 7. Victor Taraş (Lunar RO Racing) – 39p
 8. Leo Borlovan – 38p
 9. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 34p
 10. Mihai Neg – 19p

Clasament echipe (provizoriu)

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 190p
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 112p
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 100p
 4. Lunar RO Racing (Taraş-Hellmann) – 52p
 5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 41p 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările