Auto

articolul anterior articolul urmator

Renault Clio E-Tech Hybrid este disponibil în România

2
25 Nov 2020 11:13:28
Autor: Adevărul Auto

Renault introduce pentru prima dată în gama Clio o motorizare hybrid – E-Tech 140 CP. Noul model vine în 4 versiuni de echipare: ZEN, INTENS, Seria Limitată E-TECH şi RS LINE, iar preţul de pornire este 18.750 euro, TVA inclus.

Noul Renault Clio E-Tech Hybrid poate fi comandat în reţeaua de agenţi Renault. Preţul pentru versiunea ZEN este 18.750 € (TVA inclus) şi beneficiază de oferta specială de credit RCI Bank adresată persoanele fizice de 105 €/lună (TVA inclus).

Motorul hibrid de pe noul model dezvoltă 140 CP şi oferă o eficienţă maximă şi o reacţie dinamică excelentă, accelerând de la 80 la 120 km/h în doar 6,9 secunde. Primul Clio hibrid are o baterie de 1,2 kWh (230 V) care permite reducerea semnificativă a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2. Vehiculul rulează până la 80% din timp în modul 100% electric în mediul urban.

Prezentat pentru prima dată în primăvara acestui an, Clio E-Tech Hybrid vine ca o completare la versiunile termice tradiţionale. Sistemul E-Tech beneficiază de expertiza electrică a mărcii şi utilizează piese proiectate în cadrul Alianţei, ca de exemplu motorul pe benzină de 1,6 litri de generaţie nouă, care a fost regândit special pentru această utilizare. Acesta este însoţit de două motoare electrice – un "e-engine" şi un HSG (High-Voltage Starter Generator) – şi o cutie de viteze inovatoare multimodală fără ambreiaj. Asocierea revoluţionară a motoarelor electrice şi a cutiei de viteze optimizează şi ajută la schimbarea treptelor de viteză.

Oferta disponibilă în România include patru versiuni de echipare: ZEN, INTENS, SL E-TECH, RS LINE.

În versiunea ZEN, noul model oferă asistenţă la menţinerea benzii de rulare, recunoaşterea indicatoarelor rutiere, dar şi alerta privind distanţa de rulare. Sistemul multimedia EASY LINK include un display de 7’’, cu funcţie de replicare smartphone. Suplimentar, versiunea INTENS vine cu lumini full LED, în forma literei C, detalii cromate specifice şi tapiţerie din textil combinat cu piele artificială.

VIDEO review

Echiparea specială E-Tech este caracterizată de jantele de aliaj de 16’’ cu un design special, de bara de protecţie spate uşor de recunoscut şi badge-urile E-Tech Hybrid situate pe montantul central şi hayon. La interior, ambianţa neagră capătă câteva accente albastre, care reconfirmă originea hibridă a modelului. Tapiţeria textilă este combinată cu pielea de culoare neagră şi gri, iar cusăturile albastre se înscriu în elementele de personalizare specifice. În interiorul maşinii, "Smart Cockpit-ul" dispune de un tablou de bord digital de 9,3” cu cea mai mare suprafaţă de afişare din clasă.

Versiunea RS Line vine cu un design special la interior – ambianţa neagră cu accente roşii, lumini interioare LED şi ecran tactil de 7’’, cu Bluetooth şi replicare smartphone. Jantele speciale de 16’’ BoaVista completează design-ul exterior, accentuat de geamurile spate şi luneta cu tentă închisă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

geek-a-contra
25.11.2020, 11:26:11

bey banuitilor de specializare in domeniul auto dă la adeverul auto. nu se ezista asa ceva ca "motor hibrid", ezista doar "motorizare hibrida", meseriasilor, ca e doua motoare acolo, unul termic si unul electric care functioneste separat sau dimpreuna, nu un motor strutocamilos, nici calare nici pe jos, si electric si termicos, ....

-1 (1 vot)
ma-bag-si eu
25.11.2020, 16:46:51

ba ezista motoru hibrid!!! cine citeste cu atentie din marea descriere care este sa citez din ea de la paragrafu 3 zice asa pentru nestiutori si negativistii ca motoru are: '' reacţie dinamică excelentă, accelerând de la 80 la 120 km/h în doar 6,9 secunde.'' deci ca sa stie tot poporu aceste motoare ezista si ele merge cu 80 si doar accelereaza la 120 si daia nu le vede si na stiut niminea de ele

-1 (1 vot)
Modifică Setările