Auto

articolul anterior articolul urmator

Romanian Roads Luxury Edition – Ziua 5

0
27 Oct 2020 09:11:47
Ciobanu Constantin

După aproape o săptămână de urcat la volan, ieri ”am coborât la volan” şi asta pentru că în dreptul echipajului nostru scria BMW M850i xDrive Cabriolet. Şi epntru că am fost cuminţi, avem două zile acest model în Romanian Roads Luxury Edition by Michelin.

Este plăcut să-şi recalibrezi reperele într-un Grand Tourer cu o poziţie la volan joasă, o capotă lungă, un V8 sub capotă, o cutie automată care zici că este rudă cu pistoanele acestui V8... atât de bine lucrează cu motorul, o evacuare care îi face concurenţă celei de la G 63... cu alte cuvinte... Luxury Edition.

Cu BMW M850i xDrive Cabriolet ne-am întâlnit acum aproape doi ani, iar testul nostru cu acest model poate fi citit aici – ADEVARUL AUTO.

Pentru că ziua de ieri presupunea şi vizitarea Castelului Corvinilor, de la Timişoara am făcut cale întoarsă, am păşit cu grijă pe acelaşi traseu care cu o zi înainte ne-a liniştit că suveranitatea ţării noastre nu este ameninţată, nu îşi va compromite nimeni tehnica de luptă pe drumurile noastre.

Nu pot spune că sunt mândru că la 43 de ani am ajuns să vizitez acest castel, dar nici nu o să fac o dramă din acest lucru. Nici despre istoria lui nu o să mă agăţ, deşi ieri am fost întâmpinaţi de cea mai mare flamură tricoloră văzută vreodată pe aceste meleaguri... iar aceasta era agăţată de turnul castelului.

Un castel care şi ieri a fost pedepsit la a contempla micimea celor care ar putea face mult mai mult pentru a-i da un plus de strălucire. Asemeni unor mici cete de invadatori... peste râul Zlaşti, o samă de oameni de vază erau aşteptaţi. Recuzita era acolo... scaune distanţate, tribuna, mocheta roşie aspirată asiduu, responsabilul ”cu covorul roşu”... probabil cea mai importantă funcţie, avea grijă să ne atragă atenţia că există acel covor, şi că nu suntem suficient de aleşi pentru a fi în proximitatea lui.

Am păşit mai departe, castelul era infinit mai amabil şi primitor cu noi...

Înapoi la volan, spre Theodora Golf Club, locul unde am înnoptat. Dar înainte am păşit cu grijă prin comuna Ciugud, acea minune de comună unde minunea este că un ales a decis să se comporte normal, să îşi dorească bine pentru el şi localnicii care l-au ales. Am avut senzaţia că m-am teleportat în Polonia, o ţară care acum vreo 15 ani era cam pe acelaşi palier de dezvoltare cu noi, iar acum călătoreşte pe banda de viteză... noi încă pe drumuri comunale.

Da, simţi că în Ciugud ceva este altfel, într-un mod sănătos.

În altă ordine de idei... avem o ţară murdară, pentru a avea maşinile astea curate în fotografii, minim două spălări pe zi se impun.

Partenerii aventurii Romanian Road Luxury Edition – Michelin, Mol România, Varta, Orange, Huawei România, Sarto bespoke, Serer Config, SYNLAB România şi A24 Assistance.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările