Auto

articolul anterior articolul urmator

Romanian Roads Luxury Edition – Ziua 6

0
28 Oct 2020 08:22:32
Ciobanu Constantin

Se prea poate să fi întâlnit una dintre cele mai frumoase secţiuni de drum din România. Despre ce fel de frumuseţe este vorba? Povestesc în episodul dedicat Romanian Roads Luxury Edition – Ziua 6.

Sunt locuri unde vrei să te trezeşti târziu, să te alinţi, iar Theodora Golf Club este un astfel de loc. Sunt puţine locuri în România care pot rivaliza cu resort-urile de lux de afară, dar lângă Alba Iulia am găsit un astfel de loc. Şi cum într-o săptămână de condus reuşeşti să aduni suficiente amintiri, devii extrem de exigent cu ceea ce doreşti să păstrezi, pentru a nu fi copleşit la final. Categoric, de la Theodora Golf Club voi reţine ciorba de perişoare comandată pe o terasă umedă şi rece... învelit în două pături.

Dimineaţă, ne-am încolonat, şi am făcut dreapta spre Blaj. Am avut parte de o dimineaţă britanică din toate punctele de vedere... umezeală, ceaţă, drumuri secundare înguste şi uşor denivelate, turme de mioare răsfirate răzleţ pe dealuri, chiar şi câteva căprioare...

Dar drumul, cum a fost drumul... în apropiere de Blaj. S-ar putea califica oricând pentru o specială din Campionatul Mondial de Raliuri. Atât de frumos desenat, cu diferenţe de nivel, cu viraje extrem de tehnice în orb... o reală plăcere.

Despre BMW M850i xDrive? Acelaşi GT extrem de rafinat şi care ar merita mai multă recunoştinţă publică pentru rafinamentul tehnic oferit.

După care am intrat în judeţul Vâlcea. Cu regret... zici că am păşit într-un univers paralel unde şoferii sunt posedaţi şi ghidaţi de o forţă supremă care nu-i poate controla coerent pe toţi, şi pe alocuri îi mai scapă din vedere.

Îţi creşte puţin pulsul când rulezi liniştit prin localitate, şi din sens opus remarci o Skoda Octavia(evident marca şi modelul nu ai nicio vină) care a pus ochii pe tine şi este pe traseu de interceptare. Noroc cu agilitatea Seriei 8, am reuşit o eschivă salvatoare. Iar astfel de paternuri comportamentale am tot observat în traficul vâlcean. Dacă a citi o postare pe telefon de pe vreo reţea de socializare este mai importantă decât viaţa... dar măcar să se rezume aceste specimene la viaţa lor, să nu o implice şi pe a altora.

La ceas de seară s-au deschis în faţa cabrioletului nostru două porţi masive de lemn pentru a ne lăsa să păşim pe un tărâm super, să ne adăpostim de umezeala unui octombrie târziu la Conacul lui Maldăr. Un domeniu pe care-l găseşti lângă Horezu, la poalele Măgurei Slătioara din Maldăreşti. O călătorie în timp, camere cu mobilier istoric autentic, covoare tradiţionale... un loc unde m-am încărcat bateriile.

Ne apropiem de finalul Romanian Road Luxury Edition, astăzi pornim spre Bucureşti...

Partenerii aventurii Romanian Road Luxury Edition – Michelin, Mol România, Varta, Orange, Huawei România, Sarto bespoke, Serer Config, SYNLAB România şi A24 Assistance.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările